Комунална полиција у Бањалуци “чисти” Трг Крајине, продавачи огорчени ФОТО

Овако је то данас изгледало у Бањалуци

T.Čalić / 08. март 2019

Foto: T. Čalić

На 8. март, Међународни дан жена, улице Бањалуке, а посебно централни градски трг увијек су били препуни штандова са цвијећем. Ове године затекли смо тек ријетке продаваче и већи број припадника комуналне полиције, који су уз асистенцију полиције наредили да се штандови склоне.“Ова бахатост је невјероватна”, каже нам један продавач. “Овдје смо годинама продавали, али сада не дају. Један инспектор ми је рекао 'очистили смо трг од Давора Драгичевића, очистићемо и од вас'. Ја сам ратни војни инвалид, незапослен, ово ми је прилика била да нешто зарадим, да преживим, али неком смета ових мојих 20 ружа. Ја излаза више не видим."

Огорчени су и други продавачи, кажу да је бесмислено продавати цвијеће поред јавних тоалета и да неко намјерно хоће да их смјести тамо  гдје има мање посла.

 

 Ријеч је о локацији иза Боске, гдје комунална полиција измјешта продаваче цвијећа и осталих сувенира.


“Ово је туга, нема се шта рећи, начин на који се ово ради је невјероватан, газе и ово мало нашег достојанства. И то на дан када се славе жене. Чији је ово постао град”, прича нам једна од продавачица, док носи канту са цвијећем на нову локацију. 


Миленко Шајић, портпарол Градске управе Бањалука рекао је да Комунална полиција са Трга Крајине склања људе који илегално продају цвијеће.

"Град је раније дао позив за продају цвијећа на Тргу Крајине, а данас Комунална полиција склања све оне који илегално подају цвијеће. Полиција треба да се понаша пристојно и у складу са законом", рекао је за БУКУ Шајић.

Како је то било данас, погледајте у галерији.

 


 


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.