Концерт “Бандонеон Сqуара” у Арт дворишту Банског двора

У Арт дворишту Банског двора 12. августа 2019. године (понедјељак) у 21.00 час одржаће се концерт ансамбла “Бандонеон Сqуаре”.

BUKA portal / 09. август 2019

 

“Бандонеон Сqуаре” је састав који је настао почетком 2012. године у Бањалуци. До сада су одржали више запажених концертних наступа међу којима се посебно издвајају концерти у оквиру фестивала “Сарајевска зима”, “Дани Владе С. Милошевића” и учешће на фестивалу у Белфорту у Француској. Чланови ансамбла су: Милана Смиљанић - виолина, вокал, Дарко Ружичић - хармоника, Бобан Аджић - гитара, Ђорђе Бабић - контрабас и Зоран Вујић - удараљке.

Акордеониста овог састава Дарко Ружићић подсјетио је због чега је  “Бандонеон Сqуаре” концептуално препознатљив.

-“Бандонеон сqуаре” је састав чија музика обједињује неколико жанрова који су међусобно повезани и који се међусобно прожимају. То су стилови попут танга и француске джез музике који су се током прошлог вијека, захваљујући убрзаној индустријализацији, лакше ширили, повезивали и на тај начи узајамно се обогаћивали.  То је концепт по којем смо препознатљиви, од којег не одустајемо И који наша публика очекује од нас.  На програму ће бити композиције ГОТАН Пројецта, Рицхарда Галлиана, Астора Пиаззолле, Горке Хермосе – казао је Дарко.

Наступи у Арт дворишту су им посебно драги, јер је овај простор, како каже Дарко јединствен у Бањалуци и шире.

- Првенствено због своје интиме и блиског односа са публиком која је практично на додир од вас и већ на прве тонове остварујете интеракцију са њима. Отворен простор и сам амбијент дају вам један медитерански штих и за тренутак вас машта понесе на неку од сличних медитеранских љетних позорница – истиче овај музичар.

 

 


Бука препорука

Вијести

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.