Користите Андроид? Поједини власници Ипхоне-а не желе "ништа" с вама

Прозирне плаве очи, добар изглед шарм и смисао за хумор појединим људима који користе Ипхоне то је постало небитно.

BUKA portal / 19. август 2019

 

Наиме, постоји одређен број људи који има телефоне марке Ипхоне и који, према писању Неw Yорк Пост-а, не желе да излазе са онима који не поседују исти.

Ако сте помислили да је реч о млађој популацији, новинарка овог портала Хана Фришберг наводи да је реч о одраслим људима, којима је "битна боја балончића у порукама".

У случају да не знате о чему је реч, власници Ипхоне-а када пишу једни другима боја њихове поруке је плава. Ако се власник Ипхоне-а дописује са власником Андроида, боја порука је зелена, а то је изгледа веома битно појединцима, па на темељу тога одлучују да не желе да се забављау са "таквим особама".

 "Ако порука није плава нећу да губим време и флертујем с том особом. Питам се зашто та особа нема Ипхоне", рекла је Кејти МекДоноу, једна саговорница.

Иако су Андроиди доминантнији на тржишту, миленијалци имају необичну повезаност с Аппле-овим производима и везани су за њих много више него власници уређаја других брендова, а то је показала и анализа спроведена прошле године.

Многи су ту повезаност приписивали тзв. Аппле-овом екосистему, који би најбоље могао да се опише као систем апликација и услуга које власнике Аппле-ових уређаја терају да због комфора остају верни бренду.

Међутим, неки су ово очигледно одлучили да то подигну на виши ниво.

Тој групи људи припада и Кејти (23), која тврди да је комуникација с власницима Андроида отежана из неколико специфичних разлога. Она воли да види три тачкице које се појављују када друга особа пише, воли да види и нотификацију да је порука испоручена и могућност да на поруку одговори с "хаха" или срцем.

"Одбија ме ако видим да немају иПхоне. На Тиндеру ћемо разменити бројеве и када то учиним, увек се надам да ће поруке бити плаве. То ми је олакшање", објашњава она.

Али, ако сте помислили да је ово све, варате се. Када је студирала, њен тадашњи дечко прешао је с иПхоне-а на Андроид и то им је отежало комуникацију и с временом створило раздор између њих. Њихова љубав није могла да надјача разлике у паметним телефонима.

"Мислим да је то био тренутак када је наша веза кренула низбрдо", присећа се Кејт.

Свесни тренда

Джејкоб Ландсмарт (23) је власник Андроида и свестан је овог тренда, али и тога да би му овај снобизам могао смањити шансе код неких партнерки.

"То је дефинитивно нешто чега се помало бојим", искрен је.

Иако каже да га пријатељи понекад задиркују због тога како његове поруке с Андроида изгледају у групном дописивању, тврди да би му особа била одбојна у случају да јој искрено смета то што има другачији телефон.

"Ако неко жели да ме постиди због врсте телефона, онда та особа није ни вредна мог времена", рекао је.

Стигма

Неки тврде да је Аппле намерно урадио различите боје у порукама како би "обележио кориснике Андроида".

"Уверен сам да је то намерно створено како би се код корисника створио осећај припадности", рекао је професор Грејсон Ерл и додаје да су у Аппле-овом иМессагеу поруке с Андроид-а намерно "ружне како би изгледале лошије".

Он ипак додаје да није оптерећен врстом телефона него апликацијама које квалитетно штите приватност података и у шали додаје: "Ако не користите добру енкрипцију у комуникацији, не верујем да можемо да будемо заједно."

А сви ми остали надамо се да је ово нека уврнута шала.


Б 92


Бука препорука

Тема

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.