Кошарац о дисциплинском процесу због присуства на слављу у Сарајеву

Обратио се новинарима у Српцу

SRNA / 27. мај 2020

Министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац сматра да је СНСД још једном показао да је најјача и најорганизованија политичка партија, која је показала снагу тиме што је отворила дисциплински процес против њега због понашања у доба ванредног стања изазваног вирусом корона.

– СНСД је показао да, за разлику од других политичких партија чији су функционери и посланици чинили још теже прекршаје у Републици Српској, има снагу да на бази аргумената покрене питање одговорности – рекао је Кошарац новинарима у Српцу.

Он је навео да је присуство слављу у Сарајеву био неопрезан чин, због којег се још једном извинио грађанима.

– Моја одговорност јесте према грађанима у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/. Треба истаћи да сам у изборном процесу имао готово 40.000 гласова и да своју одговорност дијелим са грађанима који су му указали повјерење, јер сам на тај начин изабран у Представнички дом парламента БиХ, а одатле на позицију министра – објаснио је Кошарац.

– Након тог догађаја сам отишао у самоизолацију 14 дана, сматрајући да је то здравствено културно и неопходно. Радује ме чињеница да нико није заражен из тог друштва и да нисмо преносили никакве вирусе, те да није било погоршања епидемиолошке ситуације – навео је Кошарац.

Према његовим ријечима, на темељу свих процедура које су покренули одређени опозициони посланици, доставио је своје изјашњење предсједавајућем Савјета министара.

– Легалиста сам и поштоваћу одлуку институција. Довољно сам о овоме све рекао и више нема потребе говорити о том питању. Имамо важних послова за све грађане Републике Српске и ФБиХ и ја ћу се примарно бавити тим послом –  нагласио је Кошарац.

 


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.