Кошаркаши Србије, Хрватске и Словеније сазнали противнике у квалификацијама за Олимпијске игре

Данас је у сједишту ФИБА-е у Женеви извршено жријебање квалификација за кошаркашки турнир на Олимпијским играма 2020. године у Токију.

BUKA portal / 27. новембар 2019

pexels.com

Своје ривале сазнали су и селекције Србије, Хрватске и Словеније које ће покушати бити једне од четири селекције које ће кроз се квалификације покушати пласирати на Олимпијске игре у Токију.

Квалификације се играју у четири града, а учествује укупно 24 екипе. Селекције су подијељене у двије групе по три екипе, а побједници група ће играти у финалу за пласман у Токио.

Србија ће свој квалификациони турнир играти у Београду, а ривали су јој Доминиканска Република, Нови Зеланд, Порторико, Италија и Сенегал.

И селекција Хрватске ће бити домаћин и то у Сплиту, а за противнике је добила Тунис, Бразил, Нјемачку, Русију и Мексико.

Словенци ће имати много тежи задатак с обзиром да ће играти у Каунасу против Пољске, Анголе, Литваније, Јужне Кореје и Венецуеле.

Турнири се играју од 23. до 28. јуна идуће године, а побједници ће се прикључити Јапану, Нигерији, Аргентини, САД-у, Ирану, Француској, Шпанији и Аустралији.
 

Квалификације за ОИВицториа, Канада

Група А: Грчка, Кина, Канада
Група Б: Уругвај, Цешка, Турска

Сплит, Хрватска

Група А: Њемачка, Русија, Мексико
Група Б: Тунис, Хрватска, Бразил

Каунас, Литванија

Група А: Литванија, Јужна Кореја, Венецуела
Група Б: Пољска, Словенија, Ангола

Београд, Србија

Група А: Доминиканска Република, Нови Зеланд, Србија
Група Б: Порторико, Италија, Сенегал

Клиx.ба


Бука препорука

Вијести

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.