КОВАЧЕВИЋ НАКОН ПРЕСУДЕ Драго ми је да је завршено! Очигледно је да се иза наредбе крије неко други

Новинар Владимир Ковачевић коментарисао је пресуду Марку Чолићу који је осуђен на 4 године затвора због покушаја убиства Ковачевића.

BUKA / 12. јул 2019

Foto: E. Padalović

Он је рекао да му је драго да је пресуда изречена, па макар она била оволика колика јесте и поручио да је све ово за њега био један мучан процес.

 

"Драго ми је да је коначно завршен овај поступак. Цијели тај процес ми је теже пао него та кобна ноћ. Не бих се усудио да коментаришем висину казне и саму тежину пресуде. Битно је да је правда, колико-толико задовољена. У ком омјеру је то урађено остаје да се види. Ми и даље немамо имена налогодаваца, а оно што је неоспорана чињеница јесте да сад већ осуђени Чолић није имао никакав лични мотив за покушај убиства заједно са својим сарадником. Очигледно је да се иза наредбе крије неко други. Ја се надам да ће показати нека наредна истрага ко је то, али сумњам", рекао је он.


Ковачевић је навео да колика год да је висина казне, ова пресуда ће бар сваког наредног нападача довести у ситуацију да се запита прије него што послуша свог налогодавца.

Марко Чолић (32) из Бањалуке данас је осуђен за покушај убиства Владимира Ковачевића (37), новинара РТВ БН и портала герила.инфо из Бањалуке.

Он је осуђен на 4  година затвора.  Чолићу ће у издржавање казне бити урачунато и вријеме проведено у притвору.

Према оптужби Марко Чолић је заједно са Недељком Дукићем (28) из Кнежева, а који је још у бјекству, Ковачевића брутално претукао 26. августа 2018. године, у бањалучком насељу Мејдан/Обилићево.

Подсјетимо, мотиви напада на Ковачевића још нису расвијетљени, нити су позната имена налогодаваца.О томе се није ни расправљало на овом суђењу.

Суђење Чолићу почело је у фебруару ове године.


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.