Креће фронтални штрајк у цијелој Хрватској, стигла порука из Министарства

Штрајк

BUKA portal / 19. новембар 2019

Након што је у понедјељак навечер постало службено да синдикати крећу у фронтални штрајк у цијелој Хрватској све до испуњења њихових захтјева, саговорник у Министарству рада и мировинског сустава Хрватске рекао је како Влада остаје при већ комуницираним ставовима, да је синдикатима све удовољено те им се неће платити дани у штрајку након 15. новембра, када су одбили још једну понуду Владе

'Захтјеви синдиката уважени су кроз повећање основице од 6,12 посто у идућој години, и додатних два посто од 1. јула ако не буде донесен нови модел коефицијената плаћа у јавним службама. Тиме је Влада става да је удовољено захтјевима синдиката те како нема елемената који би оправдали да се плати штрајк након 15. новембра', поручују из Министарства рада.

Додају и како још једном позивају учитеље и наставнике да преиспитају своју одлуку о штрајку, преноси Јутарњи лист.

У 10 сати синдикат хрватских учитеља и Независни синдикат запослених у средњим школама Хрватске на конференцији за новинаре извијестит ће о штрајку у основним и средњим школама те најавити даљњи тијек штрајка. О тим темама говорит ће предсједник Независнога синдиката запослених у средњим школама Хрватске Бранимир Михалинец и челница Синдиката хрватских учитеља Сања Шпрем.

 

 


Бука препорука

Регион

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.