Крећу у лов на магистериј: Супербака и унука у исто вријеме завршиле факултет

Диплома коначно је у рукама 62-годишње Белинде Беррy. Ова бакица је права инспирација због своје упорности и жеље за образовањем у касним годинама, а занимљиво је и то што је дипломирала у исто вријеме када и њена 25-годишња унука Кареа.

BUKA portal / 19. август 2019

 

Бака и унука нису биле сигурне хоће ли завршити факултет у исто вријеме јер је унука Кареа била редовни студент док је бака Белинда студирала ванредно. Но, дипломе из криминалистике и менаджмента на Универзитету Цхицаго завршиле су код ове двије жене на истој промоцији, преноси мојфакс.цом.

Деканица Рацхел Линдсеy рекла је да је прича о баки и унуци дивна и да показује да је Универзитет у Цхицагу једнако одлично и за младе који су тек изашли из средњошколских клупа као и за мало старије студенте који се желе вратити образовању и стећи диплому. Повезаност између Белинде и Кареае је јако велика јер ју је бака одгајала од њене друге године. Унука је на баку која је годинама радила у болничкој администрацији изнимно поносна те би вољела да покрене властити посао.

Почашћена сам што могу бити узор те се надам да ћу бити инспирација свим младима баш као и мало старијима, да заврше факултет и да виде да за образовање никада није касно, казала је 62-годишња Белинда.

И унука и бака планирају наставити школовање и крећу у лов на магистериј, а Кареа поручује да је образовање кључ успјеха.


Бука препорука

Тема

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.