Легендарни тренер Владимир Поповић открио како је одбио Пабла Есцобара

Црвена звезда је на јучерашњи дан прије 28 година у Токију побиједила чилеански Цоло Цоло резултатом 3:0 и постала првак свијета, а један од заслужних за успјех чувене генерације Црвено-белих био је и тадашњи тренер Владица Поповић.

BUKA portal / 09. децембар 2019

 

"Само је Југославија могла направити онакву генерацију Црвене звезде. Нажалост, ја нећу доживјети да Звезда поновно буде првак Европе и свијета, али вам искрено желим да ви то видите још барем једном у животу. Волио бих да неко ускоро понови мој и успјех Љупка Петровића, али са своје 84 године нисам оптимист", рекао је Владица Поповић у подужем интервју за србијански Данас.

Међутим, најзанимљивији дио интервјуа је прича о славном мафијашу Паблу Есцобару, који је Поповићу једном приликом понудио посао у Колумбији.

"У Колумбији сам као тренер радио седамдесетих и осамдесетих, освајао сам титуле с клубовима из Санта Феа (Индепендиенте), Меделлина (Атлетицо Национал) и Цалија (Депортиво). Једном ме на разговор позвао Пабло Есцобар. Сви су већ тада знали ко је он и то је био позив који не смијеш одбити. Одвео ме у своју вилу и желио ме импресионирати тако што ме у базену послужио вискијем. Тражио је да постанем тренер његовог клуба из Меделлина, али ја сам то одмах одбио", рекао је Поповић.

Потом је појаснио зашто је донио такву одлуку.

"Знао сам да таквом човјеку не смијем рећи да ћу размислити јер би то било исто као да сам пристао. Погледао сам га у очи с исте удаљености као што сада гледам вас, скупио сам храброст и захвалио се на понуди. Тражио је да не одбијам одмах, причао је да ће направити забаву у својој вили с најљепшим женама само за мене, да ћу добити колико год новца желим... Међутим, знао сам да не смијем ући у нешто такво. Уколико ме питате је ли ме било страх кад сам га одбио, нећу вам лагати. И сад ми кољена клецају кад се сјетим, али зато и сада знам да сам донио једину исправну одлуку у том тренутку", испричао је Поповић, преноси клиx.ба


Бука препорука

Вијести

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.