Лијепе вијести из дома Михаела Шумахера

Ускоро се навршава пет година од како је легендарни возач Ф1 Михаел Шумахер доживео несрећу у којој је умало изгубио живот.

BUKA portal / 19. децембар 2018

Пола деценије касније, из његове виле стижу оптимистичне вести.

Како сазнаје "Даилy Маил", славни "Шуми" више није везан за постељу, нити је нон-стоп прикачен на апарат за одржавање живота.

Његово стање јесте озбиљно, и даље се о њему константно брине тим стручњака у вили на Женевском језеру, где његова породица плаћа око 60.000 евра сваке недеље трошкове медицинских третмана.

Читаво здање у коме се Шумахер налази претворено је у једну праву малу приватну болницу, како би се некадашњи шампион "најбржег циркуса у свету" у што бољим условима опорављао од тешких повреда главе.

Његово стање и даље остаје велика мистерија за све који нису у најјужем породичном и кругу пријатеља. "Јер, ко нешто проговори ван тог круга - више се и не сматра пријатељем", пише Даилy Маил.
Ипак, вест да Михаел Шумахер више није константно везан за постељу наговештава да његов опоравак ипак иде у добром правцу, што само може да радује све истинске љубитеље спорта.

"Шуми" ће недуго после петогодишњице несрећног пада на скијању на француским Алпима, 3. јануара, напунити 50 година. А тог кобног 29. децембра 2013. био је на одмору са тада 14-годишњим сином Миком, који је сада и сам сјајан возач, када је током скијања излетео са стазе и главом ударио у стену. Од силине ударца заштитна кацига се располовила.

Брзо је превезен у болницу и оперисан. Хирурзи су уклонили крв која му се скупила испод лобање, али је део ње зашао и блокирао одређене сфере мозга. Ту су потоњи хематоми и условили да буде стављен у вештачки изазвану кому, како би се апаратима за одржавање живота борба за његов опоравак наставила. Из те коме је потом пробуђен, па пребачен у поменуту вилу где се, далеко од очију јавности, већ пету годину у низу настављају покушаји да се чувени возач опорави.

Извор: Блиц


Бука препорука

Спорт

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.