Лукач: Не смијемо дозволити рушење највише институције Републике Српске

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач рекао је да се не смије дозволити оно што је опозиција у РС покушала на бруталан начин, а то је наводно рушење највише институције. Ипак, за Лукача улазак полиције у парламент и спријечавање посланика опозиције да раде посао за који их је изабрао народ не представља удар на институције.

Srna / 14. септембар 2017

 "Опозиција је покушала да блокира рад Скупштине, да заустави њен рад, што представља рушење Народне скупштине. То се ради по матрици обојених револуција и све мале и велике издаје које је до сада направио Савјет за промјене дјечија су игра у односу на оно што су јучер урадили", сматра Лукач. 

 

Он је појаснио да је јуче у Народној скупштини Републике Српске створена ситуација која до сада није никада виђена. 

 

"Народна скупштина РС јесте једнако РС и ми не смијемо дозволити да било ко сруши и заустави рад Народне скупштине. Опозиција је то јуче покушала урадити на један бруталан начин, није им то прошло и сигурно патриоте у Српској то неће дозволити", поручио је Лукач. 

 

Он је коментаришући тврдње опозиције да је јуче у Народној скупштини РС МУП злоупотријебљен и да су полицајци прекорачили овлаштења оцијенио да није било злоупотреба припадника МУП-а у Народној скупштини, истичући да је полиција радила у складу са законом. 

 

Лукач сматра да је полиција професионално радила свој посао и поступала у складу са законом, те на основу наређења и тражења предсједника Народне скупштине Недељка Чубриловића да се одржи ред да би сједница могла да буде настављена. 

 

Посланици опозиције у Народној скупштини Републике Српске блокирали су рад те институције, јер није постигнут договор на сједници скупштинског Колегијума о разматрању ревизорских извјештаја.


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.