Лукач: Отићи ћу из МУП-а када Додик то каже

Министар унутрашњих послова РС-а Драган Лукач изјавио је данас у Бањој Луци да је прича о сукобу између њега и лидера СНСД-а Милорада Додика "спекулација".

BUKA portal / 30. јул 2021


"Опозиција већ годинама покушава да прави сукоб између Додика и мене, вјероватно знају зашто им сметам ја, а зашто Додик и зашто би вољели да постоји сукоб између нас. Ништа такво не постоји, није се дешавало нити ће се дешавати", рекао је Лукач за РТРС.

Лукач је нагласио да има свој однос према Додику и као човјеку и као предсједнику странке, те да му ни у једном тренутку није пало на памет да се физички обрачунава с њим, нити је кад било разлога за то.

"Људи користе за дневну политику чак и ситуацију када човјек има здравствени проблем, јер сви знају да је Додик имао операцију вилице. Има ситуација у којима имамо различите мишљења, али увијек донесемо заједнички закључак који је у најбољем интересу грађана Републике Српске", истакао је Лукач.

На питање да ли је прича о концентрационој Влади Додиков покушај да га смијени са мјеста министра унутрашњих послова, Лукач је упитао зашто би Додик рушио постојећу Владу и правио неку концентрациону само да би њега "изгурао".

"Он то може да уради када хоће јер сам дошао у Владу и преузео Министарство унутрашњих послова на његов позив и када он каже да ја више нисам потребан овдје, ја ћу отићи из МУП-а, то је најмањи проблем. Нема потребе да он измишља било какве конструкције да би се мене ријешио, као што то опозиција покушава да представи", поручио је Лукач.

Што се тиче саме концентрационо Владе, додао је Лукач, приједлог Додика је вјероватно ишао у том смјеру да у потпуности допринесе заштити РС-а и да најодговорнији људи из свих странака забораве своје дневне политике и препуцавања и да сви ураде највише што могу да би заштитили РС и њене грађане.

"Само у том контексту гледам тај приједлог. То што опозиција није спремна да то ради, њихова је одлука", рекао је Лукач.

Говорећи о недавној акцији МУП-а у којој су ухапшени инспектори МУП-а, Лукач је рекао да је МУП сложен систем са преко 7.300 припадника.

"Без обзира што су то људи који треба да спроводе закон, у тако великом броју припадника увијек има оних појединаца који оду на другу страну. Од тога нису имуне ни било које друге полиције у свијету. Битно је да се ми боримо против таквих. Онога за кога докажемо да се бави криминалом, да има контакте са криминалцима, неће заштити ни његова униформа нити значка и биће процесуиран", нагласио је Лукач.

Министар унутрашњих послова РС-а Драган Лукач рекао је да ће на данашњој посебној сједници Народне скупштине РС-а између осталог, бити ријечи о томе како заштити грађане од евентуалних хапшења која би могла услиједити након наметнуте одлуке одлазећег високог представника Валентина Инзка.

" Видјет ћемо шта ће народни посланици донијети као закључак, односно да ли ћемо у закон уградити одредбу која би служила припадницима МУП-а да заштите све своје грађане од било каквог прогона", изјавио је Лукач.


Бука препорука

Друштво

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.