Ма какав Фацебоок, Амазон, Нетфлиx и Гоогле! Превозници контејнера зарадили више од свих њих – заједно

ЛОВА ДО КРОВА

BUKA portal / 25. новембар 2021

Поновно стижу невјеројатни подаци о заради у поморској индустрији ове године. Наиме бродари који се баве пријевозом контејнера сада зарађује више од многих најпознатијих имена Биг Тецха, јавља Спласх247
Стручњак за поморску индустрију Јохн МцЦоwн, који је на челу Блуе Алпха Цапитала у САД-у, збројио је заједничку добит бродара у трећем кварталу и успоредио их са звијездама интернета као што су Фацебоок, Амазон, Нетфлиx и Гоогле, заједно познатих под скраћеницом ФАНГ, преноси Поморац.хр.

Добит од 48,1 милијарде долара у трећем кварталу била је готово 50 посто већа од укупне добити ФАНГ-а. У успоредби с огромним зарадама Апплеа и Мицрософта заједно, профит који је остварен у грани контејнерског пријевоза и даље је готово 15 посто већи. Дакле пријевозници су могли уживати у сјајној и рекордној години. Подсјетимо, компаније су на добром путу да остваре комбинирану добит од 200 милијарди долара.
Заокрет у недавним резултатима у контејнерском бродарству је невиђен. Готово да нема индустрије која је тако нагло порасла у својим нето финанцијским резултатима, навео је МцЦоwн у новом извјешћу објављеном тијеком викенда.

Изванредна добит коју су свјетски бродари забиљежили ове године – у комбинацији с озбиљним падом разине поузданости распореда – изазвала је бијес пошиљатеља, а многе регулаторне агенције помно испитују пословање бродара и савеза у којима се налазе.


Бука препорука

Економија

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.