Маћехи мог сина: Хвала ти што постојиш

"Жена мог бившег мужа је дивна особа и фала Богу да постоји. У прилог томе колика је царица, шаље мом сину и мени теглу домаћег џема, јаја и теглу меда."

Noizz.rs / 25. фебруар 2017

Овај статус који сам објавила је изазвао духовите коментаре мојих пријатеља и колега и имао је много лајкова. Моја колегница Ана је рекла да "она то не би јела", уредник ме је неколико дана касније, када ме је заболео стомак питао да ли сам јела "онај џем", а Јелена је додала "ја ово стварно не могу. Волим те, али не могу. Јбг. Ограничења."

Мрзим општа места. Све лепе жене нису глупе и не треба да цркну, сви мушкарци нису свиње, свекрве роспије, нисам хтела плаве ствари када сам родила сина, и ја никада не носим розе. Тако ни жену бившег мужа никада нисам доживљавала као непријатеља. Она је од почетка (иако је почетак био сасвим близу мог развода) била особа која својим понашањем заслужује велико "браво". А анализирала сам, није да нисам.

Када је С. први пут ишао на пут с вртићем, она је са његовим татом дошла да га испрати. Тада је још била у немилости нашег четворогодишњака. Сећам се да је пришла да га загрли или помази по глави пре него што је ушао у бус, а он је хитро измакао главу. Отац га је опоменуо због тога. Гледала сам је. Насмешила му се и рекла: "Нема везе, други пут ћемо то." Имала је јако много стрпљења. Данас је његова омиљена особа и њихов однос је јако компликовано препричати јер се разумеју очима.

Хоћу нешто да кажем свим женама, мајкама које по дифолту блате, мрзе, опањкавају, куну, псују нове супруге и девојке својих бивших. Или сте много јадне, или емотивно нисте рашчистиле своју причу, па на неки бизаран начин и даље волите те своје бивше. Гет овер ит! Тим новим женама није лако.

Прво треба да прихвате ваше дете и заволе га, а нису га родиле. Онда треба да преживе његово мучење јер ће их јако дуго подсвесно упоређивати са вама. То често уме да личи на тортуру коју Мизери приређује свом омиљеном писцу Полу Шелдону. Онда, су, ако се то превазиђе, вечито шунка у сендвичу између вас, вашег бившег и детета. Ако не иструле, на коњу су. Осим ако их ви не хејтујете све до загробног живота.

 Дакле, довољно је да су добре према вашој деци и да вас поштују онолико колико је то нормално, пожељно, и ах, толико лакше. Онда вам живот постане много лепши. Мени је лепо што је жена мог бившег мужа одступница мог сина, његова особа од поверења и што у њој има савезника када смо му отац и ја несносни и када нема где да се склони. Лепо ми је што је толико воли и што она воли њега. Дивно је што му о мени никада није рекла ружну реч и што је стекла његово поштовање доживотно. Зар није привилегија да у животу сасвим случајно добијеш такву особу?

Она и ја нисмо другарице и никада то нећемо бити, али разменимо понеку поруку и када сам забринута или љута због неке од тешких фаза у његовом одрастању, она увек каже: "Он је супер. Видећеш, све ће то бити у реду." Мени моментално буде лакше.

Зато те тегле меда и џема нису затроване, а опаскама мојих људи могу од срца да се смејем. Ово јој никада нисам рекла, па ето, надам се да чита и да се смеје и сама (обећала си да ћеш ми ове године послати теглу џема од јагода, нисам заборавила, једва чекам).

Извор: Ноизз.рс


Бука препорука

Тема

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.