Мадонна на Евровизији упутила политичку поруку о Израелу и Палестини

Краљица попа синоћ је наступила на финалној вечери Евровизије у Тел Авиву.

BUKA portal / 19. мај 2019

Свој наступ, Мадона је започела хитом из 1989. године "Лике а праyер". Након тога, Мадонна је Тел Авиву поклонила и нову пјесму под називом "Футуре", уз изузетно богату кореографију.

Заједно са њом наступио је репер Qуаво из групе Мигос. На крају пјесме њих двоје су се држали за руке, а иза њих су биле написане ријечи “Wаке Уп”.

Многи су примијетили да је током извођења пјесме “Лике а Праyер” Мадона мало фалширала. Није јасно да ли је имала техничких проблема са слушалицама .

Раније током преноса, Мадона је у кратком интервјуу, носећи повез преко очију и плетенице, обратила учесницима Евровизије казавши: “Сви сте ви побједници... Није лако доспјети овдје. … Ви сте то заслужили.... Због тога сте побједници без обзира шта ће се вечерас десити”.

На питање водитеља, да ли жели да искористи ову прилику да пошаље неку поруку, Мадона је казала. “Погледајте се ове људе који долазе са разних страна свијета. Оно што спаја све ове људе је музика. Никад не смијемо подцијенити моћ коју музика има у повезивању људи.” Затим је публике отпјевала рефрен Мадониног хита из 2000. године “Мусиц макес тхе пеопле цоме тогетхер.”

Током извођења нове ствари "Футуре", један од Мадониних плесача синоћ је имао заставу Палестине на леђима, док је други носио израелску заставу. Многи овај потез тумаче као поруку мира. 

Многи про-палестински активисти позивали су је да бојкотује наступ у Изреалу.

Прошле седмице, Мадона је одговорила на те прозивке, казавши да никада неће престати наступати због нечије политичке агенде, нити ћу престати залагати против кршења људских права гдје год да се то дешава на свијету.

“Срце ми се слама сваки пут када чујем да су изгубљени невини животи у овој регији и насиље се толико често понавља због политичких циљева људи који имају користи од овог вијековног сукоба,” казала је пјевачица.  “Надам се и молим се да ћемо се ускоро спасити из овог ужасног круга разарања и створити нови пут ка миру.”

 


Бука препорука

Тема

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.