Мадуро: Разлози Трумповог рата су наша нафта, злато и дијаманти

Нећу бити издајник и слабашни челник који је окренуо леђа свом народу, који је побјегао и није испунио обећања', тврди предсједник Венецуеле

Agencije / 06. фебруар 2019

Венецуелски челник Ницолас Мадуро изјавио је како сматра да амерички предсједник Доналд Трумп има намјеру војно интервенирати у Венецуели, те поручио да су разлози Трумповог односа према његовој земљи нафта и друга богатства која она посједује.

Он је дао интервју за телевизијски канал Руссиа Тодаy, који емитира вијести на шпанском језику, а истакао је да се проблеми у његовој земљи могу ријешити искључиво дијалогом.

Нападима и државним ударима, како је Мадуро поручио, неће се добити ништа.

Још једном позвавши опозицију и све земље на договор и дијалог, рекао је да му је врло значајно како ће се његово име спомињати у хисторији.

"Нећу бити издајник и слабашни челник који је окренуо леђа свом народу, који је побјегао и није испунио обећања", навео је он, преноси Анадолија.

Његов једини циљ, како истиче, јест испунити обавезе које је обећао свом народу.

Коментирајући позиве појединих земаља за одржавање избора у његовој земљи, поручио је да нема потребе ни за каквим изборима те да су према календару сљедећи избори у његовој земљи тек парламентарни у 2020. години.

На питање у вези с притиском који врше Сједињене Америчке Државе рекао је да Трумп има намјеру војно интервенирати у Венецуели.

"Који су то разлози рата Доналда Трумпа према Венецуели? Разлози су Венецуелина нафта, богатства, злато, плин, жељезо, дијаманти и друга богатства", рекао је Мадуро.

Нагласио је, такођер, да Венецуела држи отворене комуникацијске канале са свијетом.

"У Венецуели се неће догодити окупација, али то не значи да нећемо бити спремни одбранити нашу свету земљу ако то буде требало", поручио је Мадуро. 

Нагласио је да је његова земља тренутно суочена с економским ратом те додао да готовина која је потребна његовој земљи не зависи у потпуности од САД-а.

Истакао је да ће Венецуела ту празнину надомјестити интензивнијом продајом нафте Кини, Русији и Индији.

 


Бука препорука

Вијести

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.