Мадуро ухапсио другог човјека опозиције

Снаге безбједности Венецуеле ухапсиле су другог човјека венецуеланског опозиционог “конгреса” Едгара Самбрана, након неуспјелог покушаја војног пуча прошле недјеље.

BUKA portal / 09. мај 2019

Самбрано (63) је један од првих опозиционих лидера који се одазвао позиву Хуана Гваида и отишао на мост у Каракасу гдје се налазила мала група војника спремна да се побуни против актуелног предсједника земље Николаса Мадура.

На надвожњаку аутопута Самбрано је прихватио популарног опозиционог лидера Леополда Лопеса, који је прекршио кућни притвор како би учествовао у побуни, и захвалио се групи побуњених припадника Националне гардисте који су носили плаве траке као симболе своје оданости опозиционом покрету.

Влада Венецуеле је објавила да су Самбрано и осам других припадника опозционог покрета оптужени за издају домовине и подстрекавање на побуну због њихове улоге у прошлонедјељним немирима. Два сата прије него што је приведен, Самбрано је рекао да не жели да се крије јер није починио никакав злочин.

Мадуро је рекао да је он мета америчке завјере и објаснио да је понуда предсједника САД Доналда Трампа да укине санкције припадницима војних снага који се окрену против своје владе “увреда њхове части и достојанства”.

– Доналд Трамп је расиста и окружен је лудацима, закључио је Мадуро.


Бука препорука

Вијести

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.