Мајчинство је као да радите два посла с пуним радним временом

Мајчинство је најљепши, али и најзахтјевнији посао на свијету.

BUKA portal / 12. јун 2019

Foto: Ilustracija

 

Брига о дјеци је цјелодневни посао, а према резултатима истраживања мајке седмично раде у просјеку 98 сати што је као да раде два посла с пуним радним временом.

У истраживању које је спроведено у САД-у учествовало је 2.000 мајки дјеце старости између пет и 12 година. Резултати су показали да мајке у просјеку устају у 6:23 сати и настављају обављати мајчинске обавезе све до 20:31 сати.

"Резултати истраживања показују колико захтјевна улога мајке може бити због обавеза које константно морају обављати", рекла је Цасеy Леwис, нутриционисткиња бренда Wелцх.

Према овом истраживању, мајке се у просјеку дневно суочавају с бројним притисцима, а дневно у просјеку за себе успију издвојити сат и седам минута времена. Оно што им помаже да издрже напорне дане су играчке, иПад, кафа, влажне марамице, дјечије ТВ емисије те помоћ нана и дјевова или дадиља.

"Заузете маме могу да се идентификују са 'спасиоцима', јер поред бројних обавеза имају и обавезу да их хране и буду нека врста горива за цијелу породицу и то из седмице у седмицу", рекла је Леwис.

Према тома, просјечна мама у просјеку радити 14 сати дневно што је у основи еквивалент два посла с пуним радним временом. Истраживачи подсјећају да је поред родитељства ту и брига у кући. Занимљиво је и да многе мајке резултати овог истраживања уопће нису изненадили.

Клиx


Бука препорука

Тема

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.