Марца сложила југословенски Дреам Теам: "Колико далеко би ова момчад отишла?"

"КРАЈ велике и на спортском плану побједничке балканске државе донио је рат, након којег се Југославија распала на више мањих земаља.

BUKA portal / 12. мај 2020

Оне су такођер освајале медаље, али никада више онако као када су биле уједињене", пише најчитанији шпањолски лист и пита се: "Колико би далеко кошаркашка репрезентација Југославије отишла да та држава постоји још увијек? Када видимо каквим талентом би располагала, одговор који се намеће је: застрашујуће далеко."

Не зна се која тројка би јој била јача: Организаторска или шутерска

Марца затим по линијама набраја играче те имагинарне Југославије: "Бековска тројка били би Милош Теодосић, један од најбољих еуропских играча на тој позицији у посљедњих десетак година, затим Василије Мицић, који посљедњих сезона свој велики потенцијал претвара у квалитету, те ветеран Горан Драгић, звијезда Миамија која је Словенију одвела до еуропског наслова."

Наставља се с "тројком неисцрпне офензивне моћи која би разбила обрану било које момчади свијета", а чине је Богдан Богдановић, "један од највећих талената Старог континента, који се доказује и у НБА лиги", Бојан Богдановић, "сјајни шутер Јазза који пријети из било које позиције", и Немања Бјелица, зато што "савршено може одиграти на позицији три или четири те је играч који чини разлику".

Један играч био би посебна категорија

Посебан статус у хипотетској репрезентацији Југославије имао би, наравно, Лука Дончић. "Његови талент, квалитета и свестраност чине га играчем који покрива било коју од вањских позиција јер његов нападачки арсенал је незаустављив, као што то врло добро знају сви који се нађу на супротној страни."

Страшна снага у рекету

Марца истиче да ова Југославија у рекету не би била ништа лошија него на вањским позицијама: "За почетак, Никола Јокић. Звијезда Денвера један је од играча које је у НБА-у немогуће чувати. Ако би он био петица, четворка би могао бити Дарио Шарић. Центиметре би додао Бобан Марјановић, а сјајну центарску линију употпуњавају Никола Милутинов и Бојан Дубљевић."

Текст се закључује напоменом како би "ових 12 имена из балканске школе сваку момчад на свијету довело у невоље, укључујући и амерички Дреам Теам".

Индеx


Бука препорука

Вијести

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.