Марина Туцаковић писала је за све звијезде бивше Југославије али само један стих пјесме донио јој је наводно 100.000 еура

Чувена Марина Туцаковић била је аутор бројних хитова са домаће естрадне сцене, а многи не знају да је за једну познату песму написала само један стих и на њему зарадила огромну суму новца.

BUKA portal / 20. септембар 2021


Ријеч је, наиме, о пјесми "Зора је", коју изводи Неда Украден, а за коју је Марина написала само један стих - "Суза је из ока канула".

Како је својевремено испричала Неда, Марина Туцаковић на поменутом стиху зарадила је више од 100.000 еура.

"Пјесму ми је написао покојни Ђорђе Новковић и нас двоје смо се неколико пута посвађали око самог наслова пјесме. Прво смо је назвали 'Јоване, зора је', па 'Милане, зора је'. Последња и коначна верзија је 'Зора је'. На крају сам позвала Марину Туцаковић која је написала само један стих, а то је: 'Суза је из ока канула'. Њој је тај стих донио више од 100 хиљада еура - рекла је Неда једном приликом.

Зора је данас је најизвођенија пјесма дискографске куће Југотон, преведена је на 13 свјетских језика, а албум "Хоћу тебе" продан је у преко 500.000 примјерака.

Пјесму је 2004. године обрадио састав Карма, а Неда је Украден тек 2008. године снимила видеоспот за пјесму и то на  Пагу. Ову је пјесму 1987. обрадио Пиет Веерман под називом Саилин' Хоме. Ова је обрада остварила велики успјех у Еуропи и продана је у 1,100.000 примјерака.

Иначе Марина Туцаковић је у својој каријери написала више од 4.000 пјесама од којих су многе постале ванвременски хитови, пише српски ББЦ.

 

 


Бука препорука

Тема

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.