Марко Видојковић: АНА 5Г БРНАБИЋ

У наредне три године целом Србијом зрачиће кинески 5Г таласи, а ви ћете захваљујући томе моћи да повежете светло на тераси са рерном, а ко зна, можда и сами засветлите. Нема везе, то је Брнабин технолошки напредак.

Marko Vidojković / 26. јун 2019

 

Наравно, нисте луди да верујете Брнаби у ком год облику да вам се указује, а ускоро ће то бити у облику високе функционерке Српске напредне странке, пошто је мучећи нас и пљачкајући последњих година, те слепо извршавајући све поремећене налоге поквареног и лудог Александра Вучића, неоспорно заслужила иницијацију у најмоћнију банду у земљи.

А сетите се само, Брнаба је на један трен била наша мала победа. Било је: јеботе, неће ваљда Вучевић, или још горе Селаковић, да наследе помахниталог вожда на месту премијера, пропадосмо! Гласноговорник европских жеља и интереса, Блиц, данима је на насловној страни, великим словима набрајао разлоге због којих Брнаба треба да постане премијер. То је био јасан знак ко је избор Алекових господара, те смо се и ми на тренутак прешли, помисливши како је Брнаба, као министар мало мутава и никаква, али нема везе, ипак боље решење на премијерској позицији од неког другог из напредњачке ергеле разјарених лопужа.

У почетку је била фикус. Није се много мешала у свој посао, наступи су јој били, као и у доба министровања, уњкави и мутави, усмерени на празно хвалисање непостојећих успеха српске владе, те непрекидно брбљање о томе како је дигитализација Србије њен главни задатак у наредном периоду. Нисмо очекивали много од Брнабе, али се у некима поткрала нада како ће током времена она ипак мало ублажити опште разарање друштва које је пре ње направио Вучић. А она је урадила управо супротно.

Захваљујући Брнаби отварање рачуна у банци данас изгледа као склапање нежељеног брака са Дина картицом, па тек затим са картицом коју сте заправо хтели, јер Дина картица је обавезна, а ова друга није. До сад смо сви научили како Брнабин буразер има тесне везе са производњом и дистрибуцијом ове проклете картице, коју грађани демонстративно кидају зубима одмах по изласку из банке. Добро, наместила је бати шљаку. И Вучић је свом. Само што је ова донела закон о помоћи бати.

Брнабина веза са ветропарковима давна је прошлост, јер је прешла у екипу која подржава мини хидроцентрале – наш нови стратешки енергетски извор, који производи читавих један и по посто електричне енергије у Србији, али зато стопроцентно уништава екосистеме. Силом закона, свако домаћинство месечно издвоји просечно педесет динара за мини хидроелектране, а врапци из Радојичићевих кућица одавно певају да је то бизнис Вучићевог кума и још неких. Мафијашки бизнис, а легалан, као и Дина.

Протоком времена, Брнаба је показала бахатост у односу са медијима скоро па већу него њен поглавник. После бламирања у интервјуу за Дојче веле, када је својим неаргументованим безобразлуком гледаоце довела до тога да се запитају да није мало и ретардирана, осим што је покварена,  Брнаба је кренула да се на исти начин понаша у свакој медијској прилици. Свађа се са слободним медијима, са представницима медијских удружења, са извештајем Европске комисије, она се непрекидно куробеца, притом користећи једино аргументе из вртића (“Није тако” и “Нећу”).

Пре неколико месеци, а да нам није ни рекао, Брнабин министар Доктор Небојша, склопио је дил са кинеским технолошким гигантом о набавци хиљаду паметних камера, које ће, да упростим, сваког тренутка знати све о Београђанима и то вредно бележити на хард диску и слати “великој браћи”. Са истим гигантом, који је тренутно у немилости западне цивилизације, први на свету спроводимо 5Г интернет на територији целе земље. Ни немамо појма колико зрачи јебени 5Г, о процени утицаја на животну средину нико није ни размишљао, али ено прве 5Г станице у нучнотехнолошком парку на Звездари, Брбабином личном дизнилендићу. У наредне три године целом Србијом зрачиће кинески 5Г таласи, а ви ћете захваљујући томе моћи да повежете светло на тераси са рерном, а ко зна, можда и сами засветлите. Нема везе, то је Брнабин технолошки напредак.

Умало да напишем како је Александар Вучић био бољи премијер од овог малог генијалца, али то не би било тачно. Он је премије, осим што је и све остало.  Сигурно срљање у  5Г Србију није Брнабина идеја, као што ни идеје о неконтролисаном кинеском свенадзору над грађанима нису Небојшине. Све то долази из мрачне кухиње у Јајинцима, чије је истурено одељење на Андрићевом венцу.
Наравоученије: Баш би ми било криво када би после Вучићевог пада Брнаба остала икакав политички или друштвени фактор. Уздам се у то да ће је њена тупавост држати уз Вучићеве панталоне све до самог његовог краја.

 


Бука препорука

Друштво

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.