Марко Видојковић: КО БИ СВЕ БИО БОЉИ СЕЛЕКТОР ОД МЛАДЕНА КРСТАЈИЋА

Ђаво је однео шалу, ухватио сам себе како већ дуже време навијам за сваку репрезентацију против које „Алекови орлови“ играју. Време је за промене (опрез: глупе форе)

Marko Vidojković / 12. јун 2019

 

АЛЕКСАНДАР И ДАНИЛО ВУЧИЋ - Можда не би биИи бољи селектори од Крстаје, али би макар ствари ишле брже, пошто се зна да нашом фудбалском репрезентацијом управљају Мали Алек и Малени Данило, који су на непрекидној телефонској вези са својим официром за везу у ФСС, Славишом Кокезом, а овај са Крстајом. Будући да је Кокеза ментално непоуздан, а Крстаја тек, ко зна шта тим „глувим телефонима“ из стручних штабова у Јајинцима и Зубином Потоку заправо стигне на терен. Мали Алек викне „Играмо 4-4-2“, Кокеза то разуме као „4-5-1“, а на крају Крстаја постави „3-5-2“. Кад се већ толико ложи, зашто српског „малог Хитлера“ не поставити директно на клупу, можда бисмо од Украјине изгубили са једним голом разлике мање.

ЉУБИША ТУМБАКОВИЋ - Патриотски капацитет показао је одбијањем да води репрезентацију Црне Горе против репрезентације Косова*, а успешно вођење клубова уз подршку владајућих структура доказао је водећи београдски Партизан. Међутим, управо то је и главни проблем овог стручњака – Тумба је гробар. Постављање њега на клупу би код владајуће мегациганске гарнитуре морало да изазове цивилизацијске помаке за које нису ментално и емотивно способни, без обзира на то што је више него квалификован да прима телефонске позиве и слуша инструкције од стране дрогираних и пијаних узурпатора државних и друштвених функција.

ПЕРИНА БАБА - Иако је већ двадесет две године мртва, Перина баба би сигурно боље водила репрезентацију од Крстајића, зато што својим ћутањем и мирноћом не би реметила играче. Док Перина баба лежи у сандуку покрај аут линије, „орлови“ би се у најмању руку самоорганизовали, пошто неки од њих играју у клубовима које воде прави тренери, па би се можда присетили неких формација и стратегија и ко зна... можда би од њих нешто и испало, нема везе што би и по Перином бабом испали из квалификација за еврпско првенство. Замислите само мотивацију за игру у другом полувремену, после десет минута проведених у свлачионици са отвореним сандуком Перине бабе.

ВЛАДИКА АМФИЛОХИЈЕ - Познат као одличан бацач клетви, срчан и борбен, а уз то већи патриота од свих играча репрезентације, митрополит Црногорско-приморски сјајан је избор за новог селектора. Не толико због познавања фудбалске тактике и покварених метода попут штипања за јаја супарничких играча током борбе у шеснаестерцу, већ управо због призивања небеске помоћи. Уколико би се добро сконцентрисао, селектор Амфилохије би својим клетвама и молитвама изазивао све оно за шта смо на другим утакмицама мислили да је случајност: удар грома који погађа само супарнички тим, пса луталицу кога лопта погађа баш док пролазо испред нашег празног гола, голуба који каки супарничком центарфору на нос баш пре извођења пенала, као и срчани напад противничког тренера у сред првог полувремена.

КЛОШАР ЂУРА ШТО ЖИЦКА ЗА ПИВО - Теза да сваки Србин зна боље посао од тренера репрезентације и председника земље, нарочито долази до изражаја кад се на овим позицијама налазе особе од којих би и грађани непријатељских земаља боље радили посао. Дакле, клошар Ђура, који испред подрума пића жицка за пиво, а недељом иде на утакмице нижих фудбалских лига, где такође жицка за пиво, а затим бесомучним урлањем на линијског судију покушава да врати жену која га је оставила 1986, сјајно је решење за Крстајићеву замену. Његова енергија је непресушна, за разлику од Крстајићеве, интелигенција доминантна, за разлику од Крстајићеве, бацање клетви непроцењиво, а ако претера, ту је увек пивце, да га на петнаест секунди умири и тако пружи шансу играчима да нешто и направе на утакмици, за разлику од бата Крстаје, који може да добије утакмицу само ако се противнички тим подмити благом Алека и Андреја Вучића.

ЧИКА ВЛАДА - Дању ради као фризер, а ноћу грицка нокте до раних јутарњих часова, чекајући резултате јужноамеричких фудбалских лига, чика Влада познаје сваки светски фудбалски клуб у душу, зна буквално све о фудбалској тактици, временским условима, форми, поткупљивањима, незгодним гостовањима и фудбалској традицији. Једино што га увек зајебе она једна утакмица на тикету. Више него довољно фудбалског знања, у односу на Крстају коме у погледу пише како не зна ни на које светло на семафору треба кренути, а на које стати. Зато, чика Владу на клупу, ако се погледа његово кладионичарско искуство, шансе су да ће нас у свакој утакмици нека пречка, статива или енац спречити да победимо, што је ипак знатно већи успех од онога што нам Крстајићева стручност нуди.

ГАВРАН КОЈИ ГОВОРИ - Познато је да су гаврани изузетно интелигентне животиње, за разлику од мученог Крстаје, што знаћи да је довољно научити једног да виче: „Ајмо, ајде, сви у напад“ и то ће већ да буде помак у односу на ово што имамо сад. Осим што ће понекад да подмести орах под нечију копачку, не би ли се докопао његове слатке унутрашњости, гавран неће правити никакве проблеме, а свакако се неће правити стручнијим и паметнијим него што јесте. Уз то, гавран делује застрашујуће, а има и лошу репутацију захваљујући народној епској поезији, што ће утицати на примитивце у српским фудбалским дресовима да се додатно помуч.

СЛАВОЉУБ МУСЛИН – Ха ха, каква глупа фора.

МИЛОРАД КОСАНОВИЋ – И ово је фора. У ствари, ко зна...

 

 


Бука препорука

Друштво

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.