Марко Видојковић: ОРДЕН „АЛЕКСАНДРА НЕВСКОГ“ И ДРУГА, ИЗУЗЕТНО ЗНАЧАЈНА, ПРИЗНАЊА

Орден седме категорије који је Вучић искамчио од Путина, како би имао чиме да се хвали својим поданицима између две протестне суботе, одличан је повод за наставак текста о важним међународним наградама и признањима које очекују наше знамените савременике

Marko Vidojković / 09. јануар 2019

 

Орден седме категорије који је Вучић искамчио од Путина, како би имао чиме да се хвали својим поданицима између две протестне суботе, одличан је повод за наставак текста о важним међународним наградама и признањима које очекују наше знамените савременике! Честитке добитницима и срећан трећи дан Божића свим читаоцима!

ИВИЦА ДАЧИЋ добитик је престижне плакете „Ћутање је злато“, коју додељује Удружење жртава певача без слуха, а која се додељује особама без музичког слуха, као посебно охрабрење да престану са вокалним извођењем било каквих музичких нумера. У образложењу се напомиње да је Ивица толико вокално необдарен, да му се препоручује да не испушта никакав звук из уста, кад год их буде отварао, чиме својим талентом превазилази првобитне оквире ове вредне награде.

БРАТИСЛАВ ГАШИЋ добитник је награде „Златни чучањ са керамичким венцем и љубичастим прислушним уређајем“, коју додељује Удружење Гашићевих рођака и пријатеља, за иузузетна достигнућа у постизању било чега што ради. Ова награда установљена је како би њени доделиоци додатно уверили господина Гашића у своју решеност да буду уз њега, док год се налази на јавној функцији, али и као подсетник самима себи докле можеш да догураш у каријери, без обзира из ког блата се уздигао.

МАРКО ЂУРИЋ има ту част да му се додели признање „Златни плодитељ“, које додељује Удружење бивших шмекера Правног факулета, за изузетна достигнућа на пољу размножавања српског становништва са севера Косова и Метохије. Где год се појави, Ђурић својим продорним погледом и сензуалним осмехом подстиче становништво на вођење љубави и продужење врсте, а то је оно што је српском народу на Космету у овом тренутку најпотребније.

ЗОРАНА МИХАЈЛОВИЋ добитница је признања „Одрон године“, коју додељује Међународно удружење брда и долина. Ова награда додељује се сваке године особама које пружају посебне резултате на изазивању одрона у регуларним временским условима. Вишеструки одрон у Грделици, где се налази и тренутно пребивалиште добитнице „Одрона године“, ретко је виђено ремек-дело, чак и за брда и долине, које су на јавној сцени и неколико милиона година.

ВЛАДИМИР ПУТИН добитник је златне плакете са рубинима, сафирима и дијамантима „Азил деценије“, коју му додељује Канцеларија брата председника Републике Србије, као охрабрење да остане отворен према будућим случајевима политичког прогонства у Србији, као и у случају Мирјане Марковић. Новчани део награде подразумева педесет посто свих товара блага у поседу Канцеларије, а покушај доделе плакете биће изведен тајно, приликом Путинове посете Београду, 17. јануара.

ДРАГАН БУЈОШЕВИЋ добитник је награде „Жути Бујке са затвореним устима и погледом у страну“, коју додељује Национални борд телевизијских директора без кичме. Сама чињеница ко додељује награду јасно говори о како жестокој конкуренцији је реч. Но, пошто се „Жути Бујке...“ додељује први пут, природно је било да управо онај који је инспирисао њено додељивање буде и њен први добитник. Жута биста, која представља Драгана Бујошевића који ћути и избегава конфронтацију очи у очи, није рад академског вајара и нема никакву материјалну вредност.

ХАШИМ ТАЧИ Добитник је признања „Најбоља финта ниже политичке лиге“, коју додељује Међународно удружење шибицара и продавача цигли, за финту коју је продао Фредерики Могерини и Александру Вучићу, наводећи их да мисле како су на ивици договора, а заправо су били на ивици довођења пред свршен чин на терену. Захваљујући овој финти, данас Косово има свој тим и платформу за преговоре, а ми на нашој страни имамо косовске царине и смешног Алека. Браво, мајсторе.

ТОМИСЛАВ НИКОЛИЋ је и овај пут са синовима поделио признање „Бесправна градња године са златним шиповима и дијамантском надоградњом“ коју додељује Удружење бесправних градитеља и дивљих инвеститора Србије. У образложењу стоји: „То што су бивши председник и његови наследници изградили викендице на београдском водоизворишту, по принципу „Боли нас курац“, тај симболични чин кењања и пишања Београђанима у воду за пиће, представља прекретницу у историји бесправне градње у Србији и ово признање ће им се стога додељивати док год буде постојало.“

МИЛОРАДУ ДОДИКУ, имајући у виду да данас прославља Дан Републике Српске, додељују се следећа признања: Златна медаља „Образ-ђон“, коју додељује Међународни одбор тврдих ђонова, за невероватне успехе које је Милорадов образи постигао у погледу отпорности на било какве моралне и етичке дилеме; орден „Трбухозборац трећег реда, без лутке“, који додељује Међународни покрет трбухозбораца без лутке истакнутим трбухозборцима који не поседују лутку, већ само природни таленат; на крају, али не и најмање битна, награда „Ја сам ко онај медо из вица, болан, главни сам у шуми, не можеш ми ништа“, коју, за специјалне заслуге на пољу пријатељства људи и медведа, на сваких седамнаест година, додељује Удружење босанскохерцеговачких мечића са посебним потребама.

 

Претходни текст о добитницима важних награда и признања прочитајте ОВДЕ

 

 


Бука препорука

Колумне

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.