Мартина Млинаревић први пут у Србији: Промоција књиге ХУЗУР

Промоција књиге Хузур Мартине Млинаревић биће одржана у петак, 12. јула, са почетком од 19 часова у КРОКОДИЛовом Центру за савремену књижевност у Београду.

BUKA portal / 08. јул 2019

Foto: FB

 

У разговору ће са ауторком учествовати Бојан Марјановић.

Књига Хузур прича је о суочавању с најтежим људским страховима. Хузур представља мир у свим димензијама живота. Хузур инсан је испуњен човек, спокојан, емотивно и телесно здрав. Онај који је спознао да материјално није одредница вредности, који је проникао у срж духовности, заволео себе, своје унутарње ја и створио апсолутну равнотежу у свом микросвету.

Књига Хузур досад је преведена на македонски и пољски, ускоро излази на француском и словеначком. Хузур је изашао већ у пет издања и по књизи се у Народном позоришту Мостар управо припрема изведба представе.

Мартина Млинаревић једна је од најпознатијих ауторки из БиХ. Иза себе има књиге Непроцјењиво, Љетос и други ледови, а у Београду ће се по први пут представити са новом књигом Хузур. Мартина је годинама била позната као један од најоштријих критичара босанскохерцеговачког друштва и уско је сарађивала са свим медијима у земљи и региону, а у последње време фокус њеног стваралаштва је прожвљавање личне борбе с изузетно агресивним карциномом дојке што јој је из темеља променило живот, али је и она својим ставом, цинизмом, хумором и отвореноћу променила однос јавности према тешкој болести.

Поред Београда књига ће бити представљена и у Новом Саду и Лазаревцу.

 

 


Бука препорука

Вијести

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.