Мартина Млинаревић: Традиционална породица стоји уз своју дјецу, били они педери, курве, наркомани или, недобог, Срби.

"Безброј је квалитетних циркуских идиотлука који прате прву БХ. Параду Поноса која ће се одржати у недјељу у Сарајеву", пише Мартина у свом статусу на Фацебооку.

BUKA portal / 05. септембар 2019

Али један од јачих је контрашетња под називом "Дан традиционалне породице", која ће бити уприличена дан раније. Један од јачих циркуса у том циркусу јесте да је Дан традиционалне породице подржао Синдикат учитеља ФБИХ, наставља она.

"Па да упитамо свелицемјерну јавност да нам резимира ста је то традиционална Бе&Ха породица?

Она у којој се дегенечи жена, у којој се варају и лажу, спавају с ким стигну, али се хештегирају као #фамилy на ФБ и Инстаграму пред махалом, што је заправо и једино што се пика?

Традиционална породица је она у којој има галаме и псовке и лоповлука, али уредно опходе вјерске институције у првим редовима с богатим милодарима?

Традиционална породица је она у којој се пије до подне, а иза подне се разбијају тањури на супругама? Или она гдје супруге плачу у кухињске крпе на судбине индијских сапуњичарки, а касније на кавама с комшиницама излију гомиле највецих ружноћа на сваког тко прође улицом?

У традиционалним породицама се вријеме троши у кладионицама и биртијама умјесто с дјецом, или је вријеме с дјецом вријеме кад маме убаце малце у играонице док су оне у шопингу? У традиционалној породици он слини на голе цајкуше до јутра, а она учи дјецу стиховима Звезда Гранда умјесто Јежурке Јежић?

У традиционалној породици нема разговора јер су сви на мобилним телефонима и својим друштвеним мрежама, гдје дјеца од 7 вец имају активне профиле на инстаграмима и извјештачене фаце у фотошопу, а цурице од 17 већ истанчан сексуални живот?

Дакако сви су скупађутуре хештегирани као #блессед и #фамилy.

У традиционалној породици нема развода јер, побогу, шта ће рећи друге традиционалне породице?

Јесу ли традиционална породица били обитељ драгог и поштованог професора Ловреновића, његове супруге и малог Махира? Наравно да нису, јер Алиса је била разведена курва, професор Ловреновић влах, а Махир пешко. Једна предивна породица је отишла у смрт ради лицемјера. Којима је породица само оно што они сматрају да јесте у њиховим изврнутим свјетовима лажне моралности.

Учитељи који би требали бити ступ друштва, образовања, интелектуалности и највећи заговарачи суштинских идеја људског постојања, у којему је слобода живљења једна од основних, подржали су дане традиционалне породице. То су и све оне татице што им пријете у школама с пиштољима да би њихова традиционална дјеца добила традиционално добре оцјене? Или традиционалне маме што дјецу облаше у најскупље марке да би се дакако разликовала од остале традиционалне дјеце по Зарама и Хаиемовима, стварајући већ у тако малим годинама подјеле, деградације и комплексе. И дедо им је традиционално на први дан школе морао имати Адидаске најновије...

Знас шта је, заправо, традиционална породица?

Она која те воли, успркос свему. Традиционална породица је она која те неће напустити ма шта да су твоје одлуке и избори. Традиционална породица је она у којој оног свог извјесиш на себе као заставу и носиш га поносан, пред селендром сто му хиљаду и једну ману закаче, пљуцајући му кораке. Традиционална породица стоји уз своју дјецу, у свему. Били они педери, курве, наркомани или не до Бог, Срби.

Традиционална породица је кад разумијеш и волиш. Кад поштујеш посебности и различитости. Традиционална породица грли кад си пун најтежих рупа које су проузроковали људи звијери. Традиционална породица не мора бити чак ни исте крви. Само истог срца. Понекад своју породицу нађес сасвим далеко од онога што си некад називао дом.

Јер није дом тамо гдје су те уписали родивши те, вежући те оковима махале што воња на крканлук. Дом је само тамо гдје си добио крила и слободу. Слободу да живиш, радиш, волиш и одлучујеш. Слободу да дишеш своје уникатности и штујес туђе другачијости.

И зато, у недјељу, 08.09. ја сам на Паради поноса, јер из мемле и смрада овог лажно моралног друштва - Има Изаћ!

 


 


Бука препорука

Колумне

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.