Маскове речи када је сазнао да је постао најбогатији човјек су права лекција из лидерства

Како је акција Тесле прескочила 880 долара, Илон Маск сада "вреди" 195 милијарди, 10 више од Джефа Безоса.

BUKA portal / 10. јануар 2021

 

Наиме, акције његове компаније скочиле су преко 20 одсто у току само једне недеље, чиме је Масково лично богатство порасло на 195 милијарди долара, 10 милијарди више од досадашњег лидаера на листи богаташа Джефа Безоса, према Блумберговом индексу милијардера 8. јануара.

Када су власници акција Тесле из Силицијумске долине на Твитеру објавили ту вест, Масков одговор састојао се од само шест речи: "Чудно је то", и "Па, натраг на посао". То би се могло протумачити као "слегање раменима" на вест да је постао најбогатији човек на свету, али је заправо савршен одговор, а и корисна лекција из емотивне интелигенције за сваког лидера, пише Инц.цом.

Маск наравно зна колико је та вест променљиве природе, као и свака вест у вези са ценама акција на светским берзама. Теслине акције закључене су тог дана преко 880 долара по комаду, али пре мање од две године вределе су око 38 долара.

Ако вам је сада јако жао што их тада нисте купили, свима је тако.

Што се тиче Маска, он је ново лице међу супербогаташима: стекао је 150 милијарди, више од три четвртине свог мегабогатства – у протеклих годину дана.

Вероватно му није тешко да се сети дана када је спавао у канцеларији, не толико да би могао максимално да се посвети послу као што је то ових дана често случај, већ јер није могао себи да приушти стан у који би отишао.

 

Б 92


Бука препорука

Економија

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.