МцДоналд'с први пут у историји драстично мијењају једно од најпродаванијих јела

'Овакве опције више нису необичне'

BUKA portal / 04. јануар 2019

Први пут у повијести, МцДоналд’с је увео први вегетаријански Хаппy Меал на британско тржиште. Тиме желе прилагодити мени све већем броју дјеце чији родитељи не преферирају месо, пише иНеwс.

Одлуку су поздравили вегани и вегетаријанци те нагласили како ово показује да храна на бази поврћа полако постаје свакодневном и не толико необичном.

Главни дио новог Хаппy Меала је тостирана тортиља с попечком од граха, парадајза и паприка умјесто пилетине или јунетине, с додатком кечапа и зелене салате. Такав вегетаријански wрап има само 209 калорија, а пун мени садржи пиће и додатак попут помфрита, мркве или ананаса. Све скупа кошта 2,49 фунти. Иако састојци у себи не садрже млијеко, МцДоналд’с их није рекламирао веганским јер пролазе кроз исте тостере као и остала пецива у ресторану.

На рецепту су радили с британским друштвом вегетаријанаца (Вегетариан Социетy) и удругом мајки (БритМумс). Чак трећина посјетитеља МцДоналд’са у Великој Британији изјавила је како им је битно укључити што више хране без меса у свакодневну прехрану.

 

Понуда у хрватским ресторанима

- Постоји повећана потреба за веге опцијама и фантастично што је МцДоналд’с то препознао и укључио се. То је посебно важно за младе вегетаријанце како би имало што јести док су вани с пријатељима – изјавила је Лyнне Еллиот из Вегетариан Социетy.

- Веганска храна није резервирана само за вегане. Прихватљива је за бројне режиме прехране и религије, али и за све оне који мисле на свијет око себе – додала је Доминика Пиасецка из Тхе Веган Социетy.

Осим вегетаријанског одабира за дјецу, од 3. јануара је доступан и ‘спицy’ вегетаријанска тортиља за одрасле.

Како пише Новац.хр, у хрватским МцДоналд’с ресторанима ова опција још није доступна, али у својој понуди имају МцWрап Цриспy Веггие – тортиљу с веге филеом од обраног млијека, са свјежом салатом и руколом, рајчицом, сиром и двије врсте умака, као и МцЦхицкен Веггие, бургером који садржи веге филе од обраног млијека, свјежу салату и МцЦхицкен умак. Такођер, може се наручити вегетаријанска Цаесар салата.

 

Новац.хр


Бука препорука

Вијести

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.