Меган забранили да учествује у разговору, Хари био насамо са краљицом прије састанка: Шта се дешавало иза затворених врата

Према изворима једног од уредника Дејли мејла Ричарда Кеја ево шта се дешавало током сусрета у Норфолку:

BUKA portal / 14. јануар 2020

Краљица Елизабета је након јучерашњег састанка пристала на “период транзиције” током ког ће војвода и војвоткиња од Сасекса, Хари и Меган, провести време у Канади и Уједињеном Краљевству и објавила то у саопштењу. Али британски медији пишу шта се дешавало иза затворених врата на састанку краљевске породице.

Према изворима једног од уредника Дејли мејла Ричарда Кеја ево шта се дешавало током сусрета у Норфолку:

Хари је стигао два сата раније како би осигурао састанак један на један са краљицом да би могао да исприча своју страну приче;

Меган није смела да се придружи расправи на конференцијском позиву из страха да разговор неће остати приватан;

Извори блиски принцу Чарслу рекли су да је упозорио Харија да нема „неограничене ресурсе” за подупирање свог новог начина живота;

Инсајдери тврде да се принц од Велса уплашио да се његов најмлађи син нада да ће плаћати породичне рачуне користећи средства војводства Корнвола;

Двосатни састанак краљице, Чарлса, Виллијама и Харија одвијао се у “мирном” окружењу;

Како пише Дејли мејл Хари је стигао раније пре него што је било утврђено распоредом како би разговарао са баком, која је у разочарана њиме и Меган због жеље да се повуку са својих службених дужности.

У синоћњој изјави је јасно изражено њено искрено жаљење пошто је рекла да би “више волела да они остану стални чланови породице”.

Али након разговора један на један с Харијем – па два сата “мирне” расправе с њим, Чарслом и Вилијамом – Њено величанство пристало је на “прелазни период” у којем ће се војвода и војвоткиња удаљити од краљевских обавеза док проводе више времена у Канади.

Меган је било забрањена да се укључи у састанак из Ванкувера. Званичници Палате рекли су да је таква идеја одбачена, јер нико сигурно није знао ко још неко можда слуша. Инсајдер је рекао: “Ово је била веома поверљива породична расправа, а не конференцијски позив.”

Након састанка сва тројица су отишла у различитим колима.

Краљица је рекла да је откривање одрживог нацрта за финансијску и независну будућност Харија и Меган показало „сложеност” и нагласила је да више детаља треба решити у наредним данима.

А извори су открили и да принц Чарлс такође сматра да ствар није закључена јер зна да ће се Хари ослонити на своје војводство од Корнвола да би плаћао породичне рачуне.

Један пријатељ је рекао, преноси Дејли мејл: “Он нема неограничене ресурсе. Хари то мора знати. ‘

Краљица је наредила особљу да пронађу решење „у року од неколико дана” за преостале кључне тачке, укључујући будуће финансирање пара, што подразумева крута правила у комерцијалним активностима.

Један извор је навео: “Постоје, на пример, строга упутства о брендирању. Нико не жели да види име Сасекса на маргарину”.

Краљица је у саопштењу које је објављено после данашњег “кризног породичног састанка” навела да у потпуности подржава жељу свог уника и његове супруге за другачијим живтоним улогама, али је и навела да би више волела да они остану пуни чланови краљевске породице са свим краљевским обавезама.

Она је рекла да посао по том питању није завршен и да она очекује одлуку наредних дана.

Хари и Меган су у среду објавили да се повлаче са краљевских дужности и да желе да буду финансијски независни.

Краљица је у саопштењу навела и да су разговори, којима су присуствовали и принц Чарлс и Вилијам, били веома конструктивни.

“Моја породица и ја у потпуности подржавамо жељу Харија и Меган да створе нови живот као млада породица”, рекла је Елизабета.

“Хари и Меган су јасно ставили до знања да не желе да зависе од јавних фондова у својим новим животима”, такође је навела краљица.

Договорено је да ће бити “периода транзиције” у којем ће Хари и Меган провести време у Канади у САД, након што је млади пар објавио да не желе да се издржавају од јавног новца. 

“Има компликованих ствари о којима моја породица још треба да донесе одлуке, има још посла, али замолила сам да коначна одлука буде донета наредних дана”, закључила је краљица.

 

Преузето из Недељника


Бука препорука

Вијести

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.