МЕМИЋ ДАО РОК ДРЖАВНОМ ТУЖИЛАШТВУ: "Ружица Јукић нека поднесе оставку; кад смо Ферагет и ја дошли ко ње изнијела нам је мезу"

Муриз Мемић, отац убијеног младића Дженана Мемића најавио је на данашњој пресс конференцији нове протесте на које је позвао све грађане да се придруже.

BUKA portal / 12. јун 2019

foto BUKA

Протести ће бити одржани 29. јуна 2019. године. Мемић је казао да даје рок Тужилаштву БиХ до 29. јуна да ураде оно што су рекли на посљедњем састанку који је одржан са главном тужитељицом Горданом Тадић.

Породица Мемић очекује отварање истраге о убиству Дженана Мемића, односно истраге која ће разоткрити организирану групу која је заташкавала убиство младића и хапшење одговорних.

Сестра убијеног Дженана Аријана Мемић позвала је све грађане да се придруже на протестима.

"Најављујемо протесте за све људе који се боре против неправде. За Дженана, за Давида, за Едиту и Селму. За Адиса и Давора. За дјечака Махира Раковца. Не заборавите да је и ту истрагу водила Далида Бурзић и да нико није кажњен. Не би требало да нас Ружица Јукић позива на протесте, а позива нас.

Чули сте сви да Међународна заједница не може вршити притисак, али ми можемо. Можемо и требамо. Позивам вас да сви изађемо и боримо се против неправде. Да спријечимо неке наредне случајеве Мемић и Драгичевић.

Не тражимо ништа од вас, само да радите свој посао. Пређите с ријечи на дјела. Позивам и Гордану Тадић да се као тужитељица, а потом и као мајка одупре свим притисцима и ријеши овај слушај", рекла је Аријана Мемић. 

Мемић је питао да ли врховне судије имају имало људскости.

"Драган Чорлија, Славко Марић, Емир Нерадин.

Емир Нерадин је именован у комисију да ради на истрази убиства од државног Тужилаштва, а потом је рекао да неће да ради против Далиде. Позивам ту тројицу судија да узјашу Милорада Новковића. Нека дођу да им саопштим име убице. Дженан је убијен.

Ово је једини случај који има три свједока, а није разријешен. Саобраћајне несреће није било. Мора се отворити истрга убиства. Питам све часне судије, часне полицајце. Да ли бих ја радио ово све да је била саобраћајна несрећа? Јесам ли ја, Ифет, сви ви неразумни? Да ли је само разумна Далида Бурзић".

Он је подсјетио да је њему и адвокату Ифету Ферагету Бурзић рекла, "морам вам рећи да је Дженан убијен'.

"Ко га је убио, Далида? Врховни суд враћа саобраћајно вјештачење. Можете судити колико хоћете, вјештачити, није била несрећа. Доктор Жујо, доктор Чељо ми је рекао да је само један ударац. Вахид Ћосић, бивши комесар, Джафер Хрват начелник сектора, Хасан Дуповац, Олга Вукша, сви су ми рекли да је убијен.

Има ли ико савјести од тих полицајаца који су радили на предмету. Не бих да повриједим поштене. Има их, давали су ми информације. Замолио бих Вахида Ћосића и Мевлудина Халиловића да пошаљу своје синове у прве редове. Убијен је њихов вршњак. Како Вахидов син може направити несрећу службеним аутом и да нико не одговара. Далида пошаљи свог сина на протесте.

Дженан је убијен, отријезни се Далида. Није ти Муриз крив што неће да одустане. Нисам се уморио, нити ћу се уморити. Није ми тешко пала пресуда, јер знам да је намјештају. Нисам попио нити једну таблету до сада и стати нећу. До судњег дана ћу те јахати Далида Бурзић. Рекла си да ме се бојиш, ти си крива што ме се боји. Завршит ћете у затвору, не можете до краја овако. Овај народ то неће дозволити", казао је Мемић. 

Он је казао како Алиса Мутап нема амнезију што су потврдила и медицинска вјештачења.

Преузето из Слободне Босне

"Њен отац је рекао да су 'Алису проносали мелеци'. Јер кад те удари метална шипка, или си мртав или онесвијештен. СДА и Бакир Изетбеговић су ми ово направили. Сада их нема у правосуђу, али имају неки други. Зијад Мутап је у пет до 12 позвао аутолакирера у Храсници - Кадића. Је ли необично да се зове аутолакирер у та доба?

Знам ко је полицајац који је подметнуо лак. Имам име и презиме. Полицајац Ивица Перовић је радио два налаза. Погрешног сте направили будалом, а то вам неће проћи." 

"Бројни људи, међу којима је и главна тужитељица, предсједник Суда БиХ, Ружица Јукић рекли су нам да је потврђена пресуда Тужилаштва КС на Врховном суду ФБиХ. Шта се то промијенило, када је пао тај гол који је све промијенио? Ко је заслужан за тај гол. Је ли Тегелтија, је ли Ружица, је ли Далида или је то Милорад Додик, или је то Драган Човић или је то Фахрудин Радончић", питао је Мемић. 

Мемић је говорио и о потпредсједници ВСТВ-а Ружици Јукић наводећи да је у свом кабинету на састанку с њим и Ферагетом изнијела и мезу.

"Када је примила Ифета и мене изнијела је мезу. Сухо месо и сир. Махала нам је пријавом против Далиде Бурзић. 'Отварамо истрагу, готова је Далида Бурзић'. Звала је Инзка, а потом је послала поруку да је отворена истрага. Чак је и плакала, а онда је гласала за Далиду Бурзић, а потом подржала и Милана Тегелтију", рекао је Муриз и показао поруку Ружице Јукић у којој пише:

"Ја сам госпођи фино рекла да нема моје подршке ако не уради оно што треба да уради", стоји у поруци.

Мемић је казао да је и то био непримјерен разговор с њим, те је позвао да поднесе оставку. 

Дженанов отац најавио је да ће објавити и службену забиљешку тројице инспектора Федералне управе полиције о случају Дженан Мемић. 

 

 


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.