Метак у коверти након Парламента БиХ стигао и у Србију

Новопазарска полиција ради на идентификацији пошиљаоца коверте Исламској заједници у Србији, у којој се налазио школски метак умотан у памучну тканину, преноси Бета.

BUKA portal / 08. новембар 2019

printscreen

О случају је обавијештен и тужилац, објавио је у четвртак новопазарски Радио Сто плус.

Коверта с метком стигла је у понедељак, 4. новембра, с поштанским печатом из Београда, а на њој је као име пошиљаоца наведен Ђорђе Петровић, с адресом улице Светог цара Лазара из Орашца.

У Мешихату ИЗ наводе да су забринути, јер сматрају да је ова коверта с метком директна пријетња и јасна порука припадницима ислама да "нису пожељни у овој држави".

Они су од предсједника Србије Александра Вучића, Владе Србије и Министарства унутрашњих послова тражили да својим ауторитетом пруже потребну заштиту ИЗ и свим припадницима ислама, али и увјерење да је Србија "и њихова домовина у којој могу живјети и осјећати се слободно, у духу своје вјере и културе, без страха за живот и сигурност".

Из Мешихата апелују на грађане да одрже присебност и да не одговарају на провокације.

Осим Исламске заједнице у Србији, коверта са метком у памучној тканини у сриједу је из Београда стигла и на адресу Парламента Босне и Херцеговине (БиХ), а полицијски службеници су послали коверту Тужиластву БиХ на расвјетљавање случаја, након чега се у истрагу укључила и Агенција за истраге и заштиту БиХ.

Почетком ове године на адресу Мешихата стигло је пријетеће писмо од извесног Стефана Лазаревића из Београда, у којем је вријеђао ислам и муслимане, а овај случај према сазнању радија Сто плус још није ријешен.


Бука препорука

Регион

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.