Microsoft позива компаније да престану да користе Интернет Еxплорер

Microsoft је свестан да постоји велики број организација које користе старије верзије Windows-а, као и Интернет Еxплорер који је инкорпориран у њих. Међутим, како је то већ давно превазиђен browser, компанија моли кориснике да се отарасе старих навика

BUKA portal / 11. фебруар 2019

Међутим, како је то већ давно превазиђен browser, компанија моли кориснике да се отарасе старих навика и да пређу на модеран прегледач.

У свом блог посту, Крис Джексон, Microsoft сениор цyберсецуритy арцхитецт, рекао је да употреба Интернет Еxплорер-а доноси компанијама тону техничких проблема. Најједноставније речено, употребом IE-а, организације себи стварају додатне трошкове идући линијом најмањег отпора, уместо да одаберу модерно решење које ће бити најбоље за њих у дужем временском периоду. 

Джексон је поменуо да постоје компаније које још увек користе Интернет Еxплорер 6, заснован на стандардима који потичу још из 1999. године, као и да на тај начин нису у могућности да правилно приказују модерне web странице. Microsoft је раније покушао да ограничи проблеме који настају употребом Интернет Еxплорер-а, а један од њих је био и креирање режима приказа за предузећа из 2014. године. 

Овај режим омогућава сајтовима да се приказују онако како су то чинили у претходним верзијама Интернет Еxплорер-а, да би се избегли проблеми са компатибилношћу. Наравно, то је само "крпљење", јер је једино право решење прелазак на модерне броwсере. 

У 2016. години, Microsoft је прекинуо подршку за IE 8, 9 и 10, а већина web програмера више ни не проверава компатибилност својих производа са Интернет Еxплорером. Ипак, овај web бросwер и даље држи другу позицију по употреби са тржишним уделом од 10.46% (све верзије IE-а заједно), док његов наследник Едге за сада заузима четврто место са 4.30 процената, преноси ПЦ Пресс.


Бука препорука

Наука и технологија

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.