Милионер 22 године живи на пустом острву и открива шта је највећи отров данашњице

Већ 22 године Дејвид Глашин живи на пустом острву, а једино друштво му је пас мешанац по имену Поли.

BUKA portal / 02. јануар 2020

printscreen

Пре него што се преселио на Ресторејшн ајленд, мало острво на североистоку Аустралије, био је „тежак“ скоро 29 милиона долара.

Човек који је био милионер је, међутим, одлучио да се одрекне свих животних погодности и да напусти градску свакодневницу, пише Индеx.

Бизнисмен и стручњак за некретнине је велики део свог богатства изгубио у великом слому берзе 1987. године. Више пута је покушавао да поврати своје богатство, али је после 10 година дигао руке од цивилизације.

„Желим да умрем овде. Ово је мој рај на земљи. Кад сам дошао на острво био сам отрован жељом за новцем. Новац трује људе. Због њега ми се распао брак“, објаснио је Дејвид у документарцу о његових 10 година живота на острву.

Он каже да му понекад недостаје разговор са људима, као и да би волео да нађе партнерку која би га посетила неколико пута годишње.

Дејвид воли природу која га окружује, али истиче и њене опасности. Каже да може да се догоди да, ако се нађете у невољи на острву, нема ко да вам помогне, па смрт тада изгледа низбежна.

„Волим дивље животиње, али могу да буду опасне“, истиче он.

Дејвид је рођен у Сиднеју. Био је власник компаније за ископавање злата у Папуи Новој Гвинеји. Када га је жена напустила, спаковао је кофере и напустио градски живот.

Захваљујући генератору и соларним панелима, може да користити интернет, а једном годишње напушта острво да би себи обезбедио намирнице за живот.

„Овде има змија, паукова и крокодила, али је сигурније него у многим деловима света где се догађају терористички напади“, закључује Дејвид Глашин.

Ипак, оно што му тешко пада је одвојеност од породице. Има сина (21) и ћерку која никад није посетила острво. Преживео је и трагедију када му се друга ћерка убила пре 6 година.

Осим тога, аустралијске власти сада желе да га иселе са овог острва. Дејвид жели да овде проведе остатак живота, али питање је хоће ли успети у томе.

 


Бука препорука

Репортаже

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.