МИЛИОНСКИ КРИМИНАЛ У току претреси објеката чији су власници осам држављана БиХ

“Зајам”

BUKA portal / 03. март 2021

У акцији кодног назива “Зајам” истражиоци МУП Републике Српске на подручју Бањалуке и Приједора претресају објекте чији су власници Дијана Ђ, Зоран С, Лидија З, Јелена С, Един В, Бојан Сава И, Тања С.Д. и Жана Б.

МУП РС раније је саопштио да са полицијским агенцијама Словеније и Хрватске проводи међународну акцију кодног назива “Зајам” усмјерену на вишемилионски привредни криминал.

– На основу наредби основних судова Бањалука и Приједор обављају се претреси на осам локација на подручју Бањалуке и двије локације на подручју Приједора у циљу документовања кривичних дјела „Злоупотреба положаја или провјерења у привредној дјелатности помагањем“ из Кривичног закона Словеније, што одговара кривичним дјелима „Назаконито поступање у привредном пословању“ Кривичног законика Републике Српске – саопштено је из МУП.

Претреси локација се обављају код особа иницијала Д.Ђ, З.С, Л.З, Ј.С, Е.В, Б.С, Т.С.Д, Ж.Б. и једног привредног друштва у Бањалуци.

– Наведене особе се сумњиче да су кривична дјела починиле на подручју Републике Словеније, тако што су преко својих жиро рачуна отворених у Словенији, Мађарској и Аустрији, као и преко рачуна њихових предузећа, омогућили извлачење новца из више привредних друштава из Словеније у износу од више милиона евра – навели су из МУП РС, преноси Српскаинфо.


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.