Милораде, је л’ тако да ја могу да водим Бањалуку затворених очију? Можеш, Игоре, можеш!

Нову карикатуру Буке инспирисану култним филмом Ко то тамо пева, и легендарној сцени кад отац охрабрује сина да аутобус пун путника вози затворених очију, по идеји Александра Трифуновића нацртао је Младен Ољача

Aleksandar Trifunović / 09. јануар 2019

Нема свјетског и регионалног медија који није дешавањима на централном бањалучком Тргу и Правди за Давида посветио велику пажњу. Десетине хиљада људи стајали су на мање од 100 метара од канцеларије градоначелника Бањалуке, Игора Радојичића, 280 дана, а да осим јалових саопштења из његовог кабинета нисмо чули ништа вриједно спомена. Овај скуп за градоначелника није постојао.

 

И онда, очекивано, након што је полиција данима забрањивала окупљања, пребијала и хапсила грађане Бањалуке, огласио се и Игор Радојичић, ни мање ни више него конференцијом за штампу, оптуживши  Правду за Давида за отказивање јавног дочека Нове године, концерта Хариса Джиновића, који је већ раније, по изјави самог пјевача, био отказан, запријетивши тој дјеци која се боре за истину и правду милионским тужбама и оптуживши их додатно да су криви за нарушавање имиджа града. 

Шта се друго могло очекивати од човјека који је јавно дочекивао пластичне диносаурусе, пребројавао коико је кленова пливало Врбасом за његовог мандата, до да грађане свог града пусти низ воду и да, као у легендарном филму Ко то тамо пева, у стварности докаже да Бањалуку може да води затворених очију. Скидајући партијски повез са очију тек ради пригодне фотографије, занесен својим доприносом непостојећем имиджу града који је некада заиста бацао светло далеко. 


Бука препорука

Бука Карикатуре

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.