Милош Малешевић: Враћам се у Бањалуку и у априлу трчим РМЦ Бањалука полумаратон!

Репрезентативац Србије и европски вицешампион на 3.000 метара је на циљ Бањалучке десетке стигао пети.

BUKA portal / 10. септембар 2019


Бројни спортисти - репрезентативци земаља из региона обрели су се и ове јесени у Бањалуци, како би учествовали на ноћној „Бањалучкој 10к бy Баланс+“ трци. Међу њима и Милош Малешевић, репрезентативац Србије, вицепрвак Балкана за јуниоре 2019 и вицепрвак Европе за 2019. годину. 

„Чуо сам да је Бањалучка десетка веома занимљива трка и да је стаза равна и зато сам одлучио да дођем код вас. Први пут сам у Бањалуци, али чим сам сазнао који све тркачи долазе, знао сам да ће бити баш добра и квалитетна трка“ - каже Милош Малешевић, након што је прошао кроз циљ трке у Бањалуци. 

Репрезентативац Србије и европски вицешампион на 3.000 метара је на циљ Бањалучке десетке стигао пети. Резултат ће поправити у априлу, када ће се, како нам је рекао, са задовољством вратити у Бањалуку.

- Организација је супер! Надам се да ће бити оваква и следеће године, јер планирам да дођем поново у Бањалуку и трчим код вас на РМЦ Бањалука полумаратону, 10. и 11.04. 2020.

Иначе, двадесетогодишњем Малешевићу трчање је још од малих ногу, када је са мање од 9 година истрчао своју прву трку, свакодневница. Данас, са 20 година, каже Милош, атлетика је и његово животно опредјелјенје.

„Случајно сам почео да трчим. Другар ме је позвао, ја сам дошао и од тада је алтетика постала моје опредељење“, каже Малешевић, присјећајући се својих почетака.
Иако је млад, његови планови су амбициозни и велики. На листи жеља је свјетско и европско првенство, а Малешевић вјерује да се жеље, уз рад и труд и остварују. 

Слободног времена нема, јер сваког дана тренира, али управо је то оно што га чини најсрећнијим.

„ Сваког дана тренирам и готово да немам уопште слободног времене. Најзанимљивије су ми деонице, а досадно ми је кад морам да радим неко истрчавање или дужину или пак када се трка заврши и када морам да идем даље и путујем“ - наводи кроз смијех.

За разлику од рекреативаца, због потпуног фокуса на трчање, слушање музике не долази у обзир, осим у ријетким тренуцима.

- Можда само понекад, кад радим истезање или снагу – наводи Малешевић и открива нам свој музички укус – Јужни ветар!

На опаску да се то обично сматра кафанском музиком и да се можда баш не уклапа у његов животни стил, има врло јасан став.

- За мене је то музика за све и свуда – тврди овај млади тркач.

Када смо се већ дотакли теме кафане, Малешевић наглашава да би млади требали да се окрену трчању, баш из разлога да не би завршили у истој. 

- Онима који већ трче, а желе да се окушају на дужим стазама, могу да саветујем да пре свега нађу неко друштво за трчање. Након тога када раде дуже деонице, које су заиста дуге, биће им много лакше, јер је то психички веома тешко. У сваком случају, увек је лепше трчати у групи, јер се онда можете и дружити – наводи он.

Добро је познато да тркачи попут Малешевића морају да пазе на исхрану и витамине које уносе у организам. А, шта се дешава кад му се једе нешто што не смије?

- Јој, онда ме криза ухвати, не знам шта ћу са собом! Наравно, суздржим се, али понекад прекршим правила-  шта ћу! – открива нам своју "тајну" кроз смијех, додајући да тренер не би баш требао да зна за то.

Говорећи о Бањалучкој десетки, али и уопште о тркама, каже да му је додатна мотивација управо та што се такмичи са врхунским тркачима. 

- Што су бољи тркачи, као што је био случај на овој трци, моја мотивација је већа. Али, што је конкуренција већа, већи је и притисак. Због концентрације, трудим се да током трке не размишљам превише о томе – закључује Малешевић.

 


Бука препорука

Друштво

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.