Ресорно министарство о измјени трасе аутопута Бањалука-Приједор коју су тражили мјештани

Почиње градња

T.Čalić / 31. август 2021

Foto: Buka

У октобру почиње градња аутопута Бањалука- Приједор.

Потврдио је то премијер Републике Српске Радован Вишковић.

Међутим остала је непознаница хоће ли се мијењати траса која пролази кроз приједорска насеља Верићи, Бистрица и Горња Омарска, гдје су мјештани од почетка године у више наврата протестовали и тражили да се траса измјени јер руши  31 објекат у овим насељима.

Посјетимо измјену трасе затражили су и посланици Народне скупштине Републике Српске (НСРС), на сједници 22. Јуна, а средином јула огласила се и министарка за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске Сребренка Голић рекавши да ће до краја јула на терену бити извршена анализа техничке могућности трасе ауто-пута Бањалука-Приједор коју су предложили мјештани, након чега ће бити донесено коначно рјешење.

Да ли је анализа извршена провјерили смо у Министраству, одакле нам је саопштено да коначна одлука о евентуалним измјенама плана још није донесена.

“Министарство за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске спроводи административну процедуру измјене плана, након поднесене иницијативе, односно након што надлежне институције утврде оправданост захтјева за измјену трасе, што укључује и анализу, од стране носиоца израде плана, техничких рјешења која су предложили грађани. Коначна одлука о евентуалним измјенама плана још није донесена”, саопштено је из Министарства.

Подсјећамо, траса аутопута Бањалука-Приједор већ је једном промијењена због жалби мјештана Козарца, насеља у општини Приједор, због тога јер им је тадашњи план градње аутопута угрожавао стамбене објекте и земљиште.


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.