Министарство здравља реаговало на Станивуковићеве наводе о испоруци кисеоника за УКЦ

Из Министарства здравља и социјалне заштите РС реаговали су на наводе градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића, који тврди да у УКЦ кисеоник испоручује фирма која има дозволу само за увоз техничког, а не и медицинског кисеоника

BUKA portal / 24. септембар 2021

Из Министарства здравља и социјалне заштите РС реаговали су на наводе градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића, који тврди да у УКЦ кисеоник испоручује фирма која има дозволу само за увоз техничког, а не и медицинског кисеоника, казавши да фирма „ТГТ“ Техногас има дозволу за стављање у промет медицинског гаса.

Увидом у Регистар Агенције за лијекове и медицинска средства БиХ фирма „ТГТ“ Техногас је носилац дозволе за стављање у промет медицинског гаса-кисеоника. Лијекови који имају дозволу за ставаљање у промет у БиХ, као што је случај са наведеним лијеком чији је заступник ова фирма, су лијекови чији су квалитет ефикасност и безбједност доказани.

Регистар Агенције је јавно доступан на званичној интернет страници те институције- саопштили су из Министарства здравља и социјалне заштите РС.

Они су даље навели да иако Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске није надлежно за набавку лијекова и медицинских средстава за потребе здравствених установа од почетка пандемије марта 2020. године је учинило огромне напоре да се здравствени систем у Републици Српској, у првом реду болнице, реорганизују на начин да се сви људски ресурси и капацитети ставе на располагање за лијечење обољелих од ЦОВИД 19 и да пацијенти добију адекватну и квалитетну здравствену заштиту.

Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске напомиње да се свака инсинуација и пласирање злонамјерних информација у јавности може сматрати директним угрожавањем заштите здравља становништва и изазивањем страха код пацијената и њихових породица.


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.