Мистериозни добротвор дијели новац и помаже људима: У джаковима до 100.000 еура

Последња донација од 100.000 еура остављена је јуче за дом за збрињавање тешко обољелих лица.

BUKA portal / 09. август 2019

Непозната особа очигледно великог срца ове године поделила је неколико джакова са новцем у укупном износу од 200.000 евра у немачком граду Брауншвајгу.

Джакови у којима је био новац у износу од 20.000 до 100.000 евра достављени су локалном листу "Брауншвајгер цајтунг" са инструкцијама којој локалној хуманитарној организацији треба да буду предати, пренела је агенција ДПА.

Тајанствена особа је, између осталог, одлучила да помогне у поправци цркава и подржи биро који помаже жртвама криминала. Джакови са новцем појављују се повремено у овом региону на северу земље од 2011. године, а само ове године подељено је око 200.000 евра.

Идентитет добротвора је и даље тајна.

"Једноставно не знамо и не желимо да угрозимо ово добро дело", рекао је новинар локалног листа Давид Махе.

Главни и одговорни уредник изјавио је да је мистериозна особа у последње време неколико пута ступала у контакт с листом како би поклонила новац.

Последња донација од 100.000 евра остављена је јуче за дом за збрињавање тешко оболелих лица. Ова установа има 12 кревета за терминално и тешко болесне људе, а сваке године брине о двадесетак пацијената.

Директорка овог дома Петра Готсанд рекла је да су сви у управи одушевљени и да је ово највећа појединачна донација коју је установа икада примила. Од 2011. до 2013. године око 250.000 евра анонимно је дато вртићима, народним кухињама и друштвеним пројектима у овом региону.

Преузето са Б92


Бука препорука

Вијести

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.