Млада спортисткиња отворила душу: Тренер ме је тукао до крви

Имала сам 11 година кад је почело физичко злостављање

BUKA portal / 12. август 2020

Млада кинеска клизачица Джесика Шуран Ју (Јессица Схуран Yу) једна је у низу дјевојака које су у раној младости претрпиле злостављање свог тренера.

Двадестогодишња Джесика је годинама наступала под сингапурском заставом, а кроз шта је све прошла, описала је на друштвеним мрежама. На овај корак се одлучила мотивирана све чешћим иступима гимнастичарки које су имале сличну судбину.  

- Имала сам 11 година кад је почело физичко злостављање. Тренер би ме тукао заштитном навлаком за ножеве клизаљки. Кад би се наљутио, а то се догађало сваки пут кад бих направила и најмању грешку, тражио ме да испружим руке и почео да ме удара. Некад би ме тукао и без упозорења по рукама и ногама и то пред свима на клизалишту. Кад је имао посебно лош дан, ударио би ме и по 10 пута заредом - написала је Ју.

Међутим, њеним патњама ту није био крај. 

- Кад бих имала проблеме са скоковима, позвао би ме да станем врло близу њему и онда би ме ударио у поткољеницу назубљеним врхом своје клизаљке. Потекла би ми крв, али морала сам да наставим с тренингом - открила је она. 

Аваз


Бука препорука

Вијести

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.