Моћни Додик, тужи Додика Немоћног

Предсједник Републике Српске Милорад Додик, тужио је Милорада Додика Предсједника Републике Српске

BUKA portal / 22. новембар 2018

Резултат вишегодишњег игнорисања већинске јавности јачања приватне моћи Милорада Додика над ентитетом Република Српска довело је до потпуног обесмишљавања њених институција. 

И то управо од самог Милорада Додика који се непрестано куне у институције, а ради све ове године на њиховом урушавању.

Након одлуке Суда да његов кум и пријатељ Миле Радишић треба да иде у затвор, Милорад Додик је изјавио да он поштује одлуку Суда али се са њом не слаже. 

Прије неколико седмица питао се наглас зашто Миле Радишић није у затвору и да институције у том случају треба да раде свој посао. 

Када је Суд у Бијељини активирао хипотеку и блокирао рачуне Фабрике Бирач, након бијега дотадашњих власника који су уживалу пуну подршку Предсједника Српске, Милорад Додик је изјавио да тај Суд, у Бијељини,  треба укинути. 

Поставља се логично питање је да ли ће референдумском питању о раду Судова у БиХ, додати и судове који му сметају у Републици Српској. 

Лакрдија суђења самом себи, све је само не шаљива и забавна. И због тога овај процес треба пратити, и видјети, да ли ће се оптужени Додик, од Додика који му суди, бранити Кочићевим ријечима : 

Боже мој, боже, чудне љепоте у вашег цара! Боже мој, боже, ала ви усрећисте нашу земљу! Свијет се лијепо умртвио од некаква добра, и милине, па једва дише. Свак вес’о, задовољан, свак пјева, само се пјесна ниђе не чује. Притиснуло нас добро са свију страна; од некакве силне смо се милине умртвили, па једва дишемо...“

 

 

 

 

Цртеж Нине Хаджић по идеји Бука магазина 

 

 


Бука препорука

Бука Карикатуре

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.