“Мој омиљени надимак? О’Ниловић. Сви који се презивају на ‘вић’ су сјајни кошаркаши и шутери”:

Шекил О’Нил о најбољим странцима у НБА лиги

BUKA portal / 27. јул 2019

Странци воле Зрће, воле провод који пружају Јадран, Хвар и Хрватска у комбинацији са непрестаним журкама. Једну од бољих журки на Зрћу овог лета направио је Шекил О’Нил. Легендарни кошаркаш не може да се подичи тиме да је његова музичка каријера макар близу нивоа кошаркашке, али је публика уживала у његовом наступу.

А пре наступа интерјвуи и прича о кошарци, наравно. У разговору са новинарима 24сата.хр Шек је велику пажњу посветио играчима са ових простора.

“Најбољи странац у НБА лиги? Двојица су. Први је био Дражен Петровић, а други Шекил Ониловић”, рекао је О’Нил уз осмех.

Он је објаснио да је Дражена споменуо и у једној од својих песама јер је легендарни кошаркаш био врхунски шутер, а присетио се и утакмице у којој је Петровић постигао 52 поена.

Запаво, ОНил је истакао да су сви играчи са простора бивше Југославије одлични у шуту.

“Рекао сам стотину пута сигурно. Сви са ‘ић’ или ‘вић’ у презимену су одлични шутери. Играчи из Хрватске, Србије, Црне Горе, Босне и Херцеговине. Никада нисам видео неког играча из тих земаља који не шутира добро. Једном сам погодио 12 слободних бацања заредом и када су ме новинари питали како сам то успео, рекао сам им да је то зато што се презивам Ониловић. То ми је омиљени надимак”, објаснио је Шек.

То није први пут да један од најбољих центара НБА лиге свих времена спомиње презиме Ониловић и да истиче квалитете играча из региона.

Када је Богдан Богдановић тројком у последњој секунди донео победу свом Сакраменту, против Лејкерса, О’Нил је подсетио да је Богдановић Србин и да сви са ‘вић’ у презимену то могу да ураде кад год желе.

Такође, када је упознао Николу Вучевића, током снимања рекламе на Вучевићевом коледжу, Шек му се такође представио као Ониловић.


Бука препорука

Вијести

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.