Подршком #ХероинамаЗаједнице доприносимо изградњи здравих породица

Свака мајка је хероина породице, али борба неких жена посебно је изазовна. Те жене су #ХероинеЗаједнице и потребна им је наша подршка да надвладају препреке на које свакодневно наилазе док скрбе за своју породицу. 

BUKA portal / 11. септембар 2019

Foto: Irma sa sestrom

 

Друштвено одговорна компанија Хенкел, највећи трговачки ланац у БиХ Бинго д.о.о. и удружење Wорлд Висион, подржали су 38 жена које се упркос животним недаћама, спремно хватају у коштац са разним изазовима, радишне су и оптимистичне, успјешно подижу дјецу и труде се креирати здраве околности за њихово одрастање. 

Свака мајка је хероина породице, али борба неких жена посебно је изазовна. Те жене су #ХероинеЗаједнице и потребна им је наша подршка да надвладају препреке на које свакодневно наилазе док скрбе за своју породицу. 

"Као друштвено одговорна компанија, покренули смо пројекат који је акценат ставио на често неправедно занемарену скупину друштва, а то су жене слабијег имовинског стања, које ипак успијевају бити успјешне мајке и које свој оптимизам и снагу свакога дана дарују својој дјеци", појаснио је мотив за покретање ове акције Адмир Суљевић, Хеад оф Кеy Аццоунт Манагемент, Лаундрy & Хоме Царе – БИХ Хенкел д.о.о. 

Једна од жена које су подржане овим пројектом је Есмина Локванчић из Брезе, која се бави калиграфијом на стаклу и тако доприноси кућном буджету.

 „Не богатимо се од овог посла, али се не задужујемо, имамо храну, имамо за режије, имамо дјеци. Тешко је кад човјек нема својој дјеци, али мислим да јавне установе нису рјешење за нас. Ми смо радно способни и радимо шта знамо. Не предајемо се и не волимо да посуђујемо“, каже Есмина.

 

Фото: Есмина са кћерком

Оно што је заједничко мајкама које су подржане овим пројектом јесте да, унаточ потешкоћама са којима се сусрећу, проводе квалитетно вријеме са својом дјецом, “Породица је светиња, здрава породица је храм и ја настојим да дјецу изведем на прави пут“, каже Љиљана Симанић из Војковића, једна од жена подржаних пројектом #ХероинеЗаједнице.

 

Фото: Љиљана са кћерком

Међу хероинама, нису само мајке, већ и посебно храбре дјевојке. Управо је таква Ирма Зердо. Ирма је спортисткиња, триатлонка и старатељица својој млађој сестри која има Даунов синдром.  

“Моја сестра је најсавршеније биће на свијету. За њу ми ништа није тешко радити, за њу ћу се увијек борити”, поносно истиче Ирма. 

Тридесет осам жена и мајки које су подржане пројектом #ХероинеЗаједнице једногласно су изразиле задовољство пројектом и чињеницом да финансијска подршка коју су добиле није искључиво везана за неимаштину, већ је уско повезана са њиховим трудом да кроз подизање здраве дјеце и здравих личности доприносе изградњи друштва једнакости и бриге за друге.

Организатори пројекта захваљују свима који су куповином Сомат и Персил производа у Бинго трговинама допринијели да мајке и старатељице социјално угрожене дјеце, поносне #ХероинеЗаједнице у Босни и Херцеговини, својој дјеци осигурају сретније дјетињство.


Бука препорука

Друштво

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.