НЕПРЕДВИЂЕНЕ ОКОЛНОСТИ: МСУ РС на занимљив начин отворио изложбу Сторy Линес

Изложба Сторy Линес у себи обједињује 6 пројеката/изложби које је диСТРУКТУРА извела у претходних десетак година.

BUKA portal / 12. март 2020

 

Отворена је изложба  диСТРУКТУРА без публике. Изложба се може погледати у току даног времена Музеја савремене умјетности РС.

У питању су психогеографска истраживања и варирају од класичних лутања по градовима до комплекснијих истраживања која обухватају и питања миграције, джентрификације...

Користећи фотографију, видео и цртеж као главне алате свог изражавања, овај пар се још од 2005. године појављује у улози урбаних номада који у својим психогеографским пројектима отворено и критички говоре о актуелним питањима умјетности и живота у мултикултурним урбаним срединама у доба либералног капитализма у којима су јасно видљиви процеси дехуманизације.

Бањалучка публика је неке од радова овог умјетничког двојца имала прилике да види у оквиру изложбе “Пригушена егзистенција: савремена уметничка сцена Србије“ коју је реализовао Музеј савремене уметности Војводине у МСУРС током 2015. године.

У оквиру свог самосталног изложбеног пројекта Сторy Линес у Музеју савремене умјетности Републике Српске  диСТРУКТУРА представља 6 одабраних мултимедијалних пројеката: Женева – психогеографски експеримент, Лоцус Суспецтус, Но ЛонгерАнд Нот Yет, На путу, Wе аре ливинг ин а беаутифул wОУРлд - Аустриа и Wе аре ливинг ин а беаутифул wОУРлд– Спаин.

Умјетнички пар, у коме равноправне улоге дјеле Милица Милићевић и Милан Боснић,дјелује заједно кроз мултимедијалне пројекте од 2005. године под именом диСТРУКТУРА.

Дипломирали су и магистрирали на Факултету ликовних уметности у Београду, на Одсеку за сликарство. Медији у којима раде су углавном фотографија, слика, цртеж и видео.

Њихов рад је презентован је на више од 30 самосталних и више од 60 групних изложби у Србији и широм Европе, као и у Јапану и Египту. диСТРУКТУРА је учествовала и у резиденцијалним програмима и радионицама у Шпанији, Швајцарској, Немачкој, Аустрији, Холандији, Словенији, Италији, Финској, Египту и Србији.

Добитници су више награда и стипендија, међу којима је и Полок-Краснер грант за 2015. Радови уметничког дуа диСТРУКТУРА налазе се у бројним јавним, приватним и корпоративним колекцијама, укључујући колекцију Х2 Центра за савремену уметност Аугсбург, Музеја савремене уметности Војводине, Културног центра Београда, Wиенер Стадтисцхе колекције, Музеја града Београда, Теленор колекције, Окоље Цонсултинг Арт Цоллецтион…

 


Бука препорука

Вијести

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.