Мук и неверица у Аргентини: ОБЈАВЉЕНИ РЕЗУЛТАТИ МАРАДОНИНЕ ОБДУКЦИЈЕ

Откривени ужасни детаљи смрти славног фудбалера

BUKA portal / 23. децембар 2020

Резултати обдукције славног аргентинског фудбалера Дијега Арманда Марадоне објављени су на тамошњој националној телевизији.

Аргентинска телевизија Телефе је објавила резултате аутопсије легендарног фудбалера и делује да ће прашина тек да се подигне.

Како се наводи, главни подаци из извештаја су да у Дијеговој крви нису пронађени трагови дроге и алкохола, али је објављен и један застрашујућ податак.

Наиме, они тврде да Дијего није преминуо брзо, већ да је проживљавао агонију у кревету која је, према њиховом мишљењу, могла да траје између шест и осам сати.

Адвокатски тим који предводи Матијас Морла је већ тврдио да је до смрти дошло због немара лекара, а уколико су ови наводи тачни, доктор Луке и они који су бринули о Марадони тешко ће се извући.

Такође, утврђено је да није користио лекове за лечење болести срца, а да је међу лековима које је користио било и оних који изазивају аритмију, па доктори против којих је покренут поступак због смрти Марадоне могу кривично да одговарају за његову смрт, пре свега Леополдо Луке, који га је и оперисао неколико дана пре смрти.

Leopoldo Luke i Dijego MaradonaФОТО: ЕНРИQУЕ ГАРЦИА МЕДИНА, ДЕМИАН АЛДАY / ЕПА;
Леополдо Луке и Дијего Марадона

Марадона је од лекова користио Венлафаксин, који јсе корисит за лечење анксиозних поремећаја, Кветиапин, који је антипсихотик, такође за лечење тешке депресије и зависности, као и Налтрексон, који је такође лек за лечење од зависности алкохолом, а Леветирацетам је лек који делује на нервни систем који изазива поспаност и смањену реакцију.

Срце Марадоне било је двоструко веће и имало је двоструко већу тежину од просечно (507 грама) и утврђено је да је патио од дилатиране кардиомиопатије, што значи да је имао оштећену пумпну функцију срце због проширења срчаних шупљина, а често је изазвана претераним конзумирањем алкохола или од вирусних инфекција.


Бука препорука

Вијести

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.