На Аустралиан Опену могу играти само вакцинисани. Нико не зна шта је с Ђоковићем

Директор Аустралиан Опена Цраиг Тилеy потврдио је да невакцинисани тенисери и тенисерке неће моћи наступити на сљедећем Гранд Слам турниру у Мелбоурнеу.

BUKA portal / 20. новембар 2021

 

Та одлука се чекала седмицама, понајвише због тога што тениски свијет чека информацију о томе хоће ли Новак Ђоковић наступати у Аустралији.

Српски тенисер ни у једном тренутку није рекао да се вакцинисао, ни да није, а како је раније износио ставове по којима се могло закључити да није заговорник вакцинисања а нико заправо не зна какав је његов статус.

Иста ситуација је и с организаторима Аустралиан Опена, они се такођер надају да ће Ђоковић доћи и играти, али немају информацију о томе је ли вакцинисан.

Ђоковић би у Аустралији требао бранити титулу на турниру који се игра од 17. до 30. јануар.

"Да бисте дошли овдје и играли на Аустралиан Опену, морате бити вакциниса и. То је одавно објашњено тенисерима. Сви морају бити вакциниса и, сви играчи и цјелокупно особље", рекао је Тилеy па се осврнуо на Ђоковића:

"Ђоковић је рекао да је за њега вакцина приватна ствар и да неће причати о томе. Вољели бисмо Новака видјети овдје, надам се да ће доћи."

 


Бука препорука

Вијести

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.