На Паради поноса у Сплиту хрватски ветеран носио мајицу ватерполиста Звезде

У Сплиту се данас без инцидената одржала 9. Парада поноса, а међу учесницима, којих је било највише до сада, био је и хрватски ветеран Зоран Ерцег, који је на себи имао црвену мајицу Ватерполо клуба Црвене звезде

BUKA portal / 15. јун 2019

А у рукама је имао У Сплиту се данас без инцидената одржава 9. Парада поноса, а међу учесницима, којих је било највише до сада, био је и хрватски ветеран Зоран Ерцег, који је на себи имао црвену мајицу Ватерполо клуба Црвене звезде транспарент на којем је комбинацијом ћирилице и латинице исписано “Није лако бити различит”.

 

Ерцег је рекао да као грађанин Сплита има грађанску дужност да подржи људе којима су угрожена људска права, јер су и њему као инвалиду угрожена у неком другом дијелу људска права, преноси Далмација данас.

 

 

– Сви људи који буду читали ову изјаву су припадници неке мањине којој су угрожена људска права. Да ли су то самохране мајке, дјеца без родитељског старања… – навео је он.

Ово је, како је Ерцег рекао, мајица момка који је бјежећи од сплитских хулигана скочио у море.

– Ми имамо проблем са собом. Сутра ће то бити грађани Загреба, па Шибеника и то само зато што не навијају за неки други клуб – рекао је Ерцег.

 

 

Ватерполисти Црвене звезде нападнути су у фебруару у Сплиту, уочи утакмице Јадранске лиге. Ватерполиста Александро Краљ се сплитских хулигана спасао тако што је скочио у море.

Сплитски ратни ветеран Зоран Ерцег познат је по бројним акцијама и иступима, од којих је посљедњи био приликом отварања споменика Фрањи Туђману у Загребу, гдје је викао пароле против првог хрватског предсједника због чега је физички нападнут, а потом и притворен, пренијела је Далмација данас.


Бука препорука

Регион

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.