На састанку ВСТВ поменуто да је адвокат послао 200 КМ у коверти, он одговорио: То су паре за вјенчање

Какав случај

BUKA portal / 23. мај 2019

Према наводима предсједника ВСТВ-а Милана Тегелтије, адвокат Рато Руњевац из Требиња је послао допуну пријаве против судије Ермина Корде у којој се налазило 200 конвертибилних марака.

Ово је речено јавно током сједнице ВСТВ-а коју су у сусједној просторији праили новинари, иако су преношења таквих ствари са сједница увијек била забрањивана искључивањем тона.

Коверту је, усред сједнице, донио шеф кабинета ВСТВ-а. Адвокат је наводно послао пријаву у којој "зорно доказује да предмет судије Ермина Корде није извршен послије једне деценије".

"Тражилац је у прилогу коверте послао 200 КМ", истакнуто је на сједници.

Тегелтија је викао: "Нек чују новинари", поручивши потом да ће случај бити упућен Тужилаштву.

Огласио се и Адвокат Рато Руњевац из Требиња који је рекао за "Независне" да није тачно да је он покушао било кога подмитити, након што је на сједницу Високог судског и тужилачког вијећа (ВСТВ) стигла коверта са 200 КМ.

Он тврди да је пред пензију и да му се у његовој дугогодишојој каријери никада није десило да га је неко оптужио за тако нешто.

Што се тиче 200 КМ, истиче да је та коверта била спремна на столу, да он иде на честитање вјенчања пријатељима и да је вјероватно, и никако другачије, она грешком отпремљена са осталом поштом.

 

 


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.