На Влашићу се руше сви рекорди

Колоне аутомобила дуже од три километра напуниле су хотеле и джепове туристичких радника, који сада задовољно збрајају резултате новогодишњих празника.

BUKA portal / 08. јануар 2019

 

Да су сви рекорди оборени потврдио је и Мирослав Матошевић, директор Туристичке заједнице СБЖ, који је нагласио да Влашић одавно није само скијашка него дестинација масовног туризма. 

"Отворење скијашке сезоне и посебно новогодишњи празници оборили су све рекорде до сада. Посјећеност је била изнад свих очекивања и то је само још један доказ да је Влашић постао дестинација масовног туризма, гдје људи не долазе само скијати, него траже забаву за цијелу обитељ", рекао је Матошевић.  

Посебно је истакнуо да су са скромним прорачуном организирали врхунску забаву.
"Са само 4.000 КМ направили смо новогодишњу забаву која је привукла 10.000 људи. Дакле, ако се ради стратешки, нису потребна нека велика средства да се организира добра забава о којој ће се причати", казао је Матошевић.Према његовим ријечима, најбројнији гости годинама на овој бх. планини су Хрвати, што је и ова година показала.

"У посљедње три године они чине више од 50 посто у укупној структури страних гостију. Такођер бих напоменуо и нашу дијаспору, посебно људе који гравитирају Зеници и Тузли, а који су годинама наклоњени Влашићу", казао је Матошевић.  

Пуни хотели, стазе и ски-лифтови у функцији, прегршт туриста сљедећих мјесеци бит ће јамац добре забаве на овој планини.

Према свим најавама, очекује се наставак доброг тренда и нова рекордна сезона.

"Сијечањ у влашићким хотелима одавно је попуњен, а наредне дане ћемо лансирати нови вал пропаганде којим ћемо настојати напунити вељачу и ожујак", најавио је Матошевић, преноси Аваз.ба.


Бука препорука

Друштво

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.