Начелници опћина/општина Добој Југ, Петрово и Усора заједно обишли мјеста страдања и одали почаст свим страдалим

Начелници опћина/општина Добој југ, Петрова и Усоре Мирнес Тукић, Озрен Петковић и Звонимир Анђелић уприличили су у четвртак заједничку посјету мјестима страдања у Мравићима, Макљеновцу и Калуђерици гдје су положили цвијеће и одали почаст страдалима.

Buka / 07. септембар 2018

“Видјели смо да различита вјера и нација не може и не смије бити разлог да не обилазимо једни друге једни другима будемо пријатељи. Данас смо показали поштовање према свим жртвама,иИ наставићемо и даље да се дружимо, радимо и покажемо свима у БиХ и свијету да се може заједно живјети и заједно радити и да ова омладина која овдје живи има перспективу. Ми који смо на функцијама требамо својим примјером показати како заједно требамо поступати. Учинићемо све што је у нашој моћи, нас три начелника, да будемо примјер и другим опћинама, у Сарајеву, Бања Луци, Мостару и свима да суживот нема алтернативе, да заједно живимо, радимо и градимо бољу БиХ, казао је начелник Опћине Добој Југ Мирнес Тукић.

 

Начелник Петрова Озрен Петковић истакнуо је како му је драго што је ова општина дио ове приче и пројекта ПРО Будућност:

 

“Данашња посјета није само порука грађанима ове три општине, него је и порука свим грађанима Босне и Херцеговине Провели смо дан заједно, поклонили се жртвама без обзира на вјеру и нацију, јер жртва и злочинац немају ни вјеру ни нацију. Позвали смо све људе добре воље да се окренемо ка будућности и да градимо будућност у БиХ , казао је начелник Петковић.

 

“Данашњи посјет смо искористили да покажемо најхуманију људску одлику и да посјетимо три мјеста страдања у ове три опћине и поклонимо се жртвама. Посјет смо искористили и за наше боље међусобно упознавање, и ми који мислимо овдје живјети требамо наставити да наставимо са свакодневним животом и борбом за изградњу ове државе, да створимо бољи простеритет и да нам људи у будућности не одлазе већ да се задржавају у нашој домовини”, казао је начелник Опћине Усора Звонимир Анђелић

 

Опћине/општине Добој југ, Петрово и Усора су међу више од 70 чланица УСАИД пројекта ПРО Будућност који проводи ЦРС које су подржале “Платформу за мир”, документ креиран је у форми декларације из које произлазе конкретне активности. У процесу креирања Платформе учествовали су градоначелници, начелници, вјерски службеници, жртве рата, представници невладиног сектора (НВО), млади, радници у образовању, култури и спорту, те остали представници релевантних друштвених сфера.

 

Овај стратешки документ шаље јасну и снажну поруку да народи и грађани у БиХ желе дугорочан и стабилан мир, како би могли изградити боље друштво те да се рат, ратна страдања и сукоби никоме и никада више на овим просторима неће догодити.

 


Бука препорука

Друштво

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.