Награда за документарни филм ”Љепота крајности” аутора Бранка Лазића

Филм је снимљен 2018. у канјону Тијесно поред Бањалуке за вријеме одржавања фестивала „Дрил енд чил“ у организацији пењачког клуба Екстримо.

BUKA portal / 11. јул 2019

 

На недавно одржаном, трећем  интернационалном фестивалу туристичко- еколошко документарног филма „ВРМДЖА ФЕСТ 2019“ у Србији, награду за најбољи туристички филм у филмској продукцији добио је аутор Бранко Лазић за филм "Љепота крајности" у продукцији РТРС-а.

Филм је снимљен 2018. у канјону Тијесно поред Бањалуке за вријеме одржавања фестивала „Дрил енд чил“ у организацији пењачког клуба Екстримо.

Ово је прича  о младим људима из цијелог свијета који долазе на овај фестивал и на висини од неколико стотина метара уживају у авантури преласка  канјона на тракама које су разапете између његових врхова.

Међународни стручни жири у саставу: Бернардин Модрић, редитељ из Ријеке и директор "Хистори Филм Фестивала", Дејан Дабић, филмски критичар из Ниша и Саша Ђорђевић, новинар агенције Бета одлучили су да је филм о несвакодашњем пењачком фестивалу „Дрил енд чил“ најзанимљивија филмска продукција на фестивалу ове године.

Екипу филма чине сниматељи Данијел Павловић и Дејан Рачић, монтажер Ведран Марић, продуцент Александар Шевић и режисер Бранко Лазић.

Филм је ушао у званичну селекцију још три међународна фестивала туристичко- авантуристких филмова и  очекује га занимљив фестивалски живот.

 

 


Бука препорука

Вијести

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.